Vrei sa fii un fotograf profesionist de nunta? Iata cateva sfaturi

Vrei sa fii un fotograf profesionist de nunta? Iata cateva sfaturi

Sa incepi o cariera in fotografie este usor, dar sa-ti castigi existenta din asta si alti oameni sa-ti incredinteze capturarea momentelor in zilele lor importante poate sa fie extrem de stresant. Fotografiile de nunta trebuie sa fie pline de emotii. Daca vrei sa fii un fotograf profesionist de nunta iata cateva sfaturi utile inainte sa faci marele pas si sa renunti la job-ul corporatist.

fotograf profesionist de nunta

 

 

 

 

1. Cunoaste-ti echipamentul.

Nu-mi place sa mentionez acest lucru pentru ca este unul evident. Cu toate acestea nu strica sa-l repetam atat eu cat si tu. Daca intentionezi sa te recomanzi ca un fotograf profesionist de nunta, trebuie sa ai o cunostinta profesionala la nivel de echipamente. Aparatul foto fie el DSLR sau mirrorless trebuie sa fie prietenul tau cel mai bun. Exista o diferenta semnificativa in ceea ce priveste prezentarea ta ca fotograf profesionist, cel care intruneste in mod clar asteptarile clientului si un fotograf la inceput de drum care nu cunoaste toate butoanele aparatului sau.

Daca nu-ti cunosti echipamentul, asta nu inseamna ca nu il poti invata! Scopul tau este sa fii un fotograf profesionist de nunta? Atunci trebuie sa ai rabdare si sa investesti mult timp in cunostintele tale.

 

2. Fotografia de nunta este bazata pe relatii.

Tine minte, daca esti la inceput de drum in cariera ta de fotograf profesionist de nunta cele mai multe contacte le vei avea cu clientii care ti-au fost recomandati de alte persoane. Pur si simplu trebuie sa pastrezi relatia cu fiecare client, sa te comporti frumos cu ei si sa livrezi fotografii uimitoare. De asemenea acest lucru este valabil si pentru un fotograf care este in domeniu de multi ani. Ca fotograf profesionist de nunta esti responsabil cu documentarea celor mai importante momente din viata lor, este un lucru foarte important. Relatia ta cu fiecare client trebuie sa fie mai presus de prietenie, fiecare client te poate recomanda mai departe si asa vei avea din ce in ce mai mult de munca.

Nu trebuie sa fii doar un vanzator in jocul acesta al fotografilor de nunta, trebuie sa fii si un prieten bun. Aceasta industrie, ca multe altele, este bazata pe relatii. Cu cat ai mai multa grija de clientii tai, cu atat este mai probabil ca acestia sa te recomande. Adauga-i pe retelele de socializare, distribuie fotografii si eticheteaza-i!

 

3. Fii pregatit pentru a-ti petrece timp cu alta familie.

Sa fii un fotograf profesionist de nunta inseamna ca majoritatea weekend-urilor nu le vei petrece cu familia ta, ci cu alta familie. Trebuie sa fii pregatit pentru cantitatea astronomica de timp si munca care este necesara intr-o zi de nunta. Timpul petrecut pentru editarea pozelor de altfel poate sa fie foarte extrem. Daca te angajezi sa fotografiezi o nunta trebuie sa fii complet accesibil pentru clientul tau.

Fii pregatit sa lucrezi din greu. Nu este totul floare la ureche. Trebuie sa te implici din plin pentru fiecare client si fiecarei zile de nunta la care te angajezi sa fotografiezi.

Daca cauti un fotograf experimentat de nunta pentru a captura cele mai importante momente din viata ta nu ezita sa ma contactezi chiar acum. www.soulseeker.ro

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.