Viziteaza Salina din Turda cu Raul Turism

Salina din Turda este in topul obiectivelor turistice din Romania si este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj. Situata la doar 30,4 km fata de Cluj-Napoca, salina reprezinta locul perfect de vizitat intr-un weekend. Rent a car Cluj-Napoca si viziteaza Salina Turda.

Atractiile principale de la salina din Turda:

Mina Terezia

Avand o înălţime de 90 m şi un diametru de 87 m este cea mai impresionanata dintre mine. Mina cuprinde si un lac subteran care are o adancime cuprinsa intre 0.5 si 8 m. Cu ajutorul constructiilor de lemn si luminilor amplasate, mina devine o lume spectaculoasa in care putem scapa.

Mina Rudolf

La o adancime de 42 de m poate fi vizitata prin compartimentul de acces si apoi coborand cele 172 de trepte sau cu liftul care ofera o imagine de ansablu intregii mine. Desi sunt multe trepte ele merita coborate pentru ca la fiecare nivel scrie anul in care a fost exploatat respectivul nivel.

Mina Iosif

Numita si sala ecourilor, aceasta mina in forma conica reproduce ecouri puternice datorita faptului ca este izolata de alte lucrari minere.

Sala de apel

Cuprinde doua locuri importante care te lasa sa iti maginezi cum a fost viata muncitorilor:

Altarul – care se afla pe peretele estic al salii, fiind locul unde se rugau muncitorii din mina.

Scara Bogatilor – situata in mijlocul camerei si numita asa deoarece intr-o vreme era calea de acces catre Mina Terezia si Rudolf. Liniile paralele trasate pe peretii arata maiestria si munca grea depusa.

Pe langa aceste obiective mai sunt galeria Franz Josef, sala Crivacului, sala putului de extractie, mina Anton si stationarul Gizela. Calatoreste cu Raul Turism – Rent a car Cluj-Napoca si viziteaza Salina Turda pentru o experienta unica in Romania!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.