Viziteaza Clujul impreuna cu BDV Best Auto

Cluj-Napoca este un oras medieval din centrul Transilvaniei si este unul dintre cele mai importante centre economice si culturale din Romania. Acest oras a fost construit in perioada romana, pe locul vechii localitati Napoca si a fost declarat municipiu de catre imparatul Hadrian. Mai mult de 150 de ani orasul Cluj-Napoca s-a aflat sub dominatie romana, iar dupa retragerea acestora, teritoriul vechii Dacii a fost strabatut de popoare migratoare.

Astazi orasul Cluj este un oras cosmopolit unde se organizeaza numeroase evenimente sociale si culturale. Orasul are un farmec aparte si foarte multe obiective turistice de vizitat. Iata cele mai frumoase locuri din Cluj, pe care nu trebuie sa le ratati atunci cand vizitati orasul:

  • Cetatuia – este locul de unde se pot vedea cele mai frumoase rasarituri si apusuri. Se afla pe malul stang al Somesului si este o fortificatie construita in perioada Habsburgica, chiar in varful dealului cu acelasi nume.
  • Parcul Central – este inscris pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj si are o vechime de peste 180 de ani. Acest parc reprezinta locul ideal pentru plimbarile linistite in aer liber sau pentru a citi o carte buna.
  • Gradina Botanica – se intinde pe o suprafata de aproape 14 hectare si este un important spatiu didactic si stiintific din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Aici se gasesc peste 10.000 de specii de plante din toate colturile lumii.
  • Piata Unirii – se afla chiar in mijlocul orasului si este inconjurata de numeroase atractii turistice precul Biserica Sf Mihail, statuia lui Matei Corvin, Muzeul de Arta si alte cladiri cu o arhitectura superba.
  • Piata Muzeului – este o minunata zona pietonala situata langa Muzeul de Istorie al Transilvaniei. Piata este plina de terase unde se pot savura diverse cafele sau diverse sortimente de bauturi si mancare. De aici se pot admira si vizita cladirile pline de istorie ce o inconjoara.

Daca ajungeti in orasul Cluj-Napoca, BDV Best Auto va sta la dispozitie cu servicii de Rent a Car aeroport Cluj pentru a vizita toate frumusetile acestui loc si pentru a descoperi toate obiectivele turistice de aici!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.