Verificarea seriei de sasiu (VIN) poate deranja vanzatorii auto

Un moment important este achizitia unui autoturism, fie el second hand sau nou.  Pentru a achizitiona un autoturism nou, procedura este simpla: mergi la o reprezentanta, alegi modelul, faci un test drive si platesti masina stiind ca aceasta este noua si nu are probleme ascunse care ulterior ar putea sa-ti cauzeze probleme. Dar ce faci cand vrei sa cumperi un autoturism second hand? Cum faci cand pe piata autoturismelor din Romania, majoritatea masinilor sunt vandute de persoane cu denumirea „samsari” iar masinile acestora sunt masluite pentru vanzare?

Prima varianta ar fi sa mergi la un service sa verifici tehnic din toate punctele de vedere masina, inclusiv statusul vopselei si erorile de soft. Astfel poti evita potentiale neplaceri de care vanzatorul s-a ferit sa le descrie in anunt sau nu ti-a povestit despre ele. O plimbare la un service poate fi costisitoare, mai ales daca nu esti din acelasi oras cu vanzatorul si nu stii unde sa mergi pentru verificare.

Daca te regasesti in situatia in care masina este in alt oras dar totusi doresti o verificare a acesteia, poti apela la servicii de verificare vin online unde pe baza seriei de sasiu poti afla o multime de informatii utile despre viitoarea ta masina. Cu o simpla verificare a seriei de sasiu, poti afla detalii despre numarul de proprietari anteriori, numarul de intrari in service, daca masina este furata dar si multe alte detalii despre incidentele in care aceasta a fost implicata.

Costul unui astfel de serviciu este nesemnificativ in comparatie cu plimbarea prin service-uri si alte proceduri de verificare, iar timpul in care afli informatiile este aproape instantaneu. Un astfel de serviciu poate fi gasit pe motofi.info, unde doar ai scris seria de sasiu oferita de vanzator, platesti iar apoi afli informatiile de care ai nevoie.

In cazul in care vanzatorul refuza sa-ti ofere seria de sasiu, incepe sa cauti alta masina. Acel vanzator deja probabil stie ce vrei sa faci si are lucruri foarte grave de ascuns.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.