Vego a finalizat procesul de avizare și aprobare a documentației de urbanism „PUZ – Zona de sud a sectorului 4”

Vego a finalizat procesul de avizare și aprobare a documentației de urbanism „PUZ – Zona de sud a sectorului 4”: Aviz Arhitect Șef nr. 34/16.05.2018 și aprobat cu HCGMB 443/26.07.2018. Procesul a durat aproximativ 3 ani, suprafața reglementată cuprinde aproximativ 1700 ha, iar proiectul a fost gestionat de o echipa de 12 urbaniști din cadrul departamentului de urbanism al companiei Vego.

Documentația “PUZ ZONA DE SUD A SECTORULUI 4” reprezintă un instrument de planificare urbană menit să răspundă nevoilor și solicitărilor actuale și viitoare de construire și utilizare a teritoriului reglementat, ținând cont de tendințele de dezvoltare și de nevoile comunității din zona studiată.

Proiectul își propune să diminueze discrepanțele dintre zona de nord și cea de sud ale sectorului, promovând o dezvoltare echilibrată a teritoriului nou conformat și o conectivitate sporită atât cu Municipiul București (zona centrală, sectoarele limitrofe), cât și cu unitățile administrativ – teritoriale învecinate (Popești-Leordeni, Jilava).

Reglementarea funcțională oferă suport proiectelor ulterioare de investiții în infrastructură rutieră, tehnico-edilitară și de echipare a teritoriului cu dotări de interes public, de tipul: unități de învățământ, sănătate, parcuri, spații verzi pentru agrement, spații comerciale și de servicii; în plus, facilitează dezvoltarea transportului în comun și a mijloacelor alternative de deplasare.

Principalele beneficii aduse de prezența documentație de urbanism se referă la conturarea măsurilor necesare dezvoltării armonioase a teritoriului, susținerea unei dezvoltări organice durabile, creșterea calității vieții locuitorilor din zona de sud a sectorului 4 și relansarea economică a zonei.

Proiectul a fost coordonat de Roxana Rusu, Managerul Departamentului de Urbanism, care susține: “Pentru mine și echipa de urbaniști implicată, elaborarea documentației “PUZ Zona de sud a sectorului 4”, a însemnat o provocare, dar și un prilej de a crea o nouă viziune asupra dezvoltării urbane, promovând concepte noi, în concordanță cu principiile dezvoltării durabile: “Principiul alocării dinamice” și “Principiul creșterii organice”. Obiectivul urmărit permanent a fost creșterea standardului vieții comunitătii existente și viitoare în zona de sud a sectorului 4.”

Despre Vego

VEGO oferă o nouă dimensiune arhitecturii urbane,  folosind tehnologii și materiale de ultimă generație, cu o abordare conștientă a conservarii energiei în cadrul procesului de concepție a construcțiilor. Plecând de la viziune și inovație, după 18 de ani de experiență în proiectare și construcții, astăzi setăm noi standarde în domeniu, adaptate atât la strategiile de dezvoltare urbană cât și la nevoile oamenilor.

Împreună am construit toate tipurile de clădiri: rezidențiale, comerciale, birouri, industriale, urbanistice și speciale.

Compania a fost fondată în 2000 și a proiectat până în prezent peste 3 milioane m2, a urbanizat peste 16000 ha și a construit peste 37 proiecte complete, cu o cifră totală de afaceri de peste 683 milioane euro.

 

Misiunea și valorile noastre reprezintă modul în care gândim și acționăm zi de zi, pentru a ne îndeplini obiectivul principal: să oferim o nouă dimensiune arhitecturii urbane prin Creativitate, Calitate, Profesionalism și Sustenabilitate.

Găsești mai multe detalii despre proiect la vego.holdings/portfolio/puz-sud-sector-4/

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.