VacanÅ£a de iarnă se planifică devreme – Austria cea plină de ispite

Biroul de promovare Austria Incoming vă invită să deschideÅ£i calendarul ÅŸi să notaÅ£i pentru lunile de iarnă o vacanţă în regiunea Alpilor Vienezi… De ce? VeÅ£i vedea în rândurile ce urmează ÅŸi vă veÅ£i convinge.

Alpii Vienezi – o iarnă magică în apropiere de Viena
La doar 60 km sud faţă de Viena, uşor de parcurs pe autostradă, veţi găsi Alpii Vienezi. Arcul Alpilor Vienezi este imaginea în miniatură a Alpilor europeni: dealurile line sunt urmate de munţi impozanţi, cu atracţii impresionante pentru schiori şi iubitorii sporturilor de iarnă. Chiar şi cupa mondială de schi face o oprire aici la fiecare doi ani, şi anume în Semmering. Un loc minunat şi preţuri moderate.

Cei care doresc să îmbine o vacanţă de iarnă într-un peisaj rural de munte cu o excursie în oraşul valsului, Viena, au găsit locul potrivit – Alpii Vienezi. Domeniile de schi sunt plăcute, familiare şi moderne. Veţi avea parte de relaxarea dorită la băile termale sau în drumeţiile în peisaj de iarnă.

Paleta de cazare este foarte variată – de la apartamente până la hoteluri elegante, cu o îndelungată tradiţie. Atmosfera în hanuri, restaurante şi la numeroasele cabane alpine este prietenoasă şi rustică. Bucatele şi băuturile pe care le găsiţi aici sunt în mare parte specialităţi regionale, pregătite din peşte, carne sau fructe din livezile locale. Raportul calitate-preţ vă va surprinde în mod plăcut.

Pârtii magnifice şi o atmosferă familiară
Cel mai mare domeniu de schi al Alpilor Vienezi este Zauberberg, adică “Muntele Vrăjit”, din Semmering. Cu cele 7 pârtii iluminate noaptea, Semmering este şi cel mai mare domeniu de schi cu nocturnă din Europa. Aici se află tot ce aştepţi de la un loc unde se desfăşoară cupa mondială de schi: un peisaj minunat, 14 km de pârtii excelente, un Split-Park pentru snowboarderi şi freestyleri şi o pârtie de săniuş iluminată. Un adevărat paradis pentru familii sunt domeniile de schi Mönichkirchen-Mariensee şi St. Corona. Ambele sunt situate pe muntele Wechsel, foarte aproape de Semmering. Practicanţii schiului fond au acces din ambele locaţii la traseul panoramic Wechsel-Semmering, lung de 90 km.
Micul şi rafinatul domeniu de schi din staţiunea Puchberg, situată la poalele muntelui Schneeberg, înalt de 2.076 m, oferă numeroase posibilităţi de petrecere a timpului în mod plăcut, chiar şi în afara pârtiilor. Nu departe de Puchberg, domeniul de schi Unterberg vă invită să schiaţi relaxaţi. În toate staţiunile mari de schi veţi găsi firme care închiriază echipament, inclusiv încălţăminte sau beţe.

Natură splendidă şi linişte infinită
În Alpii Vienezi veţi găsi frumoase trasee pentru plimbări mai scurte sau mai lungi, care vă vor purta pe lângă puncte panoramice, cabane confortabile şi hanuri. O rută deosebită este cea pentru drumeţiile cu snow-shoes, de pe platoul muntelui Rax. Aceasta începe chiar din staţia montană a telecabinei. Acolo poate fi închiriat şi echipamentul necesar. Veţi trece pe lângă un parc zoologic şi pe lângă impresionanta terasă panoramică Skywalk, de-a lungul unui traseu de iarnă foarte îngrijit, aflat în Parcul Natural Hohe Wand.

Relaxare ÅŸi momente romantice
Pentru câteva ore de odihnă şi răsfăţ vă recomandăm stilatul complex termal Linsberg Asia din Bad Erlach. Cei care vor să aibă un sejur mai lung, dedicat cu deosebire relaxării, se pot caza în hotelul de 4* Superior, conceput pe baza principiilor orientale. Restaurantul hotelului vă va răsfăţa cu specialităţi regionale sau asiatice.
Începând cu mijlocul lunii noiembrie şi până la Crăciun veţi fi vrăjiţi de atmosfera idilică a târgurilor de Crăciun din zona Alpilor Vienezi. Aici puteţi achiziţiona obiecte de artă originale şi delicii locale, pe acorduri muzicale. Foarte romantic este târgul de Crăciun din impresionantele chei Johannesbachklamm, lângă Würflach. În Rohr im Gebirge, întregul sat se transformă într-un târg de Crăciun alpin. Chiar şi în parcul natural Seebenstein, în jurul unui iaz, are loc unul dintre cele mai îndrăgite târguri de Crăciun. Iar parcul istoric al castelului Wartholz din Reichenau an der Rax este un cadru de poveste în care se desfăşoară un alt minunat târg de Crăciun.

Cumpărături pline de farmec şi tentaţii urbane
Metropolele din apropiere, Viena şi Graz, vă ispitesc la plimbări şi cumpărături, cu numeroase străzi pline de magazine şi centre comerciale. O adresă îndrăgită pentru cumpărături este marele Fashion şi Designer-Outlet din Parndorf, care este deschis zilnic, cu excepţia duminicii. Puteţi alege însă şi oraşele mai mici din Alpii Vienezi, Gloggnitz şi Neukirchen, care vă oferă şansa de a descoperi şi cumpăra chilipiruri sau suveniruri neobişnuite.

Informaţii, consiliere prietenoasă şi broşuri informative:
Wiener Alpen in Niederösterreich Tourismus
Schlossstraße 1, 2801 Katzelsdorf, Österreich
Tel.: + 43 (2622) 789 60, Fax: + 43 (2622) 789 60-50
office@wieneralpen.at, www.wieneralpen.at

Echipa Austria Incoming vă stă la dispoziţie pentru informaţii şi consultanţă

AUSTRIA INCOMING

Str. Nicolae Titulescu, Nr.12, Bl P5, Ap. 41

400420 Cluj Napoca, România
Tel/Fax: +40 (0)264455866 , +40 (0)264455877

office@austria-incoming.ro, reservation@austria-incoming.ro
www.austria-incoming.ro, b2b.austria-incoming.ro

Comentarile sunt inchise