Utilitatea unui sistem supraveghere CCTV pentru indeplinirea unui rol de baza – securitatea

Camerele si sistemele de supraveghere complexe reprezinta practic o necesitate in prezent. Prin instalarea unor sisteme de supraveghere CCTV, idiferent ca vorbim despre spatii publice sau spatii private, se realizeaza o functie foarte importanta si anume securitatea persoanelor si a bunurilor.

Insa pentru a analiza cat de utile sunt astfel de sisteme, este important ca mai intai sa intelegem ce sunt camerele CCTV. Prescurtarea denumirii acestor modele vine de la Closed-circuit television. Aceste camere transmit semnalul intr-o bucla inchisa fara a putea fi accesate din exteriorul sistemului. Prin urmare, sepoate remarca din start ca securitatea pe care o ofera sistemele respective este mult mai ampla.

Poate va intrebati la ce puteti utiliza astfel de sisteme destinate supravegherii. Ei bine, locurile in care pot fi montate astfel de camere sunt foarte variate, de la spatii comerciale, deposite, birouri case de bani, restaurante pana la propria locuinta, camera copiilor, zone de acces sau orice alta zona de interes sau incapere.

Principii de functionare a sistemelor de supraveghere

Intregul proces de inregistrare a imaginilor si de stocare a informatiilor obtinute este unul complex, dar bine pus la punct. Camerele video – parte a sistemului de supraveghere – inregistreaza imagini si le transmit catre server. Serverul este necesar pentru a colecta datele astfel obtinute pe care le stocheaza, aceste imagini putand fi insa accesate si online. O varianta pentru server – in cazul in care nu dispui de unul – este optiunea DVR Stand-Alone.

Tehnologii de ultima generatie – sisteme de supraveghere CCTV

Sistemele de supraveghere dotate cu camere CCTV incorporeaza tehnologii de ultima generatie pentru a garanta securitate si siguranta.

Sistemele CCTV indeplinesc cateva functii esentiale cand vine vorba despre supraveghere si anume:

  • Supravegheaza constant orice spatiu preluand imagini prin intermediul camerelorvideo;
  • Transmit informatiile la o adresa prestabilita in vederea stocarii acestora’
  • Odata livrate imaginile la sursa electronica acestea sunt gestionate in mod eficient.

Aspecte importante privind camerele vdeo – componente a sistemelor de supraveghere

Alegerea camerelor video pentru un sistem de supraveghereeste o etapa importanta pentru ca acestea pot avea multe functii si caracteristici.

Un prim criteriu il reprezinta locul unde vor fi montate camerele – interior sau exterior. Daca vor fi amplasate la exterior trebuie sa alegem camere rezistente la temperaturi scazute sau extrem de mari. de asemenea, acestea mai trebuie sa fie rezistente si la apa sau praf. Pentru interior nu exista criterii care trebuie intrunite, acestea fiind protejate de mediul prielnic.

Rezolutia este cea mai importanta caracteristica a unei camere video. Cu cat rezolutia este mai mare cu atat imaginile obtinute vor fi mai detaliate si mai clare.

Iluminatorul infrarosu care produce o lumina invizibila ochiului uman este este necesar pentru a ajuta senzorul de imagine sa obtina imagini clare chiar si in locurile fara iluminare.

Helinick.ro – solutii optime de supraveghere si inregistrare

Helinick.ro este o companie specializata in domeniul securitatii prin utilizarea sistemelor de supraveghere CCTV. Compania furnizeaza solutii inteligente pentru conferirea sigurantei prin intermediul echipamentelor electronice.

Sistemele de supraveghere oferite de Helinick reprezinta o simbioza perfecta intre tehnologia performanta si echipamente rezistente, oferind astfel avantaje tuturor celor care aleg aceste componente.

Date decontact

Sediulcentral Helinick: str. Eraclie Arion, Nr. 4, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0214044444

Email: office@helinick.ro

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.