Un serviciu esential – medicina muncii

In momentul in care va angajati veti descoperi si serviciul de medicina muncii, un serviciu care in mod normal ar trebui sa fie oferit tuturor angajatiilor in momentul in care se angajeaza la o firma. Acest serviciu este absolut necesar pentru ca in momentul in care va decideti sa va angajatii intr-un loc va trebui sa va faceti analize pentru angajare, in acest mod angajatorul putandu-si dea seama daca sunteti apt sau nu, din punct de vedere medical, pentru postul la care ati aplicat. Doar in acest mod se poate muncii in conditii optime.

De ce este important pentru angajatorii ca fiecare angajat sa isi faca un control la medicina muncii?

Din punctul de vedere al angajatorului, este important pentru acesta ca fiecare angajat sa isi faca analize la medicina muncii din urmatoarele motive:

In primul rand, in acest mod angajatorii isi pot da seama de riscurile profesionale la care urmeaza sa fie expusi angajatii si pot sa se informeze in legatura cu metodele de diminuare a acestor riscuri.

Acestia pot sa fie la curent cu starea de sanatate a angajatiilor si pot sa isi dea seama daca o absenta este justificata sau un. Angajatorul poate lua ori de cate ori vrea legatura cu un medic de la medicina muncii pentru a discuta situatia angajatiilor sai. Pe de alta parte acesta poate descoperi doar daca absenta este justificata sau nu, casi ce se discuta intre medic si pacient este confidential.

Un in ultimul rand, in urma unui prim control la medicina muncii angajatul va fi declarat apt sau nu sa lucreze pe postul respectiv.

Care sunt obligatiile unui medic care lucreaza in domeniul medicinii munci?

Puteti avea acces la medicina muncii in Bucuresti la preturi accesibile, astfel ca in cazul in care lucrati intr-un anumit loc, ar fi indicat sa apelati la acest serviciu. Medicii care lucreaza in acest domeniu sunt bine instruiti, astfel ca nu aveti motive pentru care s ava ingrijorati. Acestia au anumite obligatii, printre care se numara si:

In cadrul medicinii muncii aveti dreptul la un control periodic, pentru a fi intotdeauna la curent cu starea dumneavoastra de sanatate. In care se descopera anumite probleme, medical iti va prezenta optiunile unui tratament.

Medicul are datoria de a coordona monitorizarea biologica a expunerilor profesionale.

In cazul in care se ajunge ca vreun angajat sa se imbolnaveasca, acest lucru ii va fi adus la cunostinta medicului specialist care se va ocupa de supravegherea situatiei boli respective. Aici se include si monitorizarea si evaluarea angajatiilor ce sufera de boli cronice.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.