Un bec vintage schimba radical perceptia iluminarii artificiale

Perceptia cu un bec led este schimbata rapid in bine datorita stimularii reactiilor calme pe care lumina sa le provoaca. Cei mai multi dintre noi suntem iritati la propriu atunci cand zilnic suntem nevoiti sa lucram sub lumina artificiala si cautam solutii de linistire vizuala cel putin in mediul rezidential.

Plecand de la aducerea in lumina, la propriu, a conceptului retro ce este acum pe valul solicitarilor de ambientare interioara, producatorii au decis sa reproduca in versiune moderna vestitul bec vintage cu care Edison a cucerit intreaga planeta. Becurile Edison poarta amprenta unui inceput aproape extravagant al acelor timpuri pentru ca o planeta intreaga a fost martora a scoaterii a orase intregi din lumina palida a felinarelor cu gaz.

Iata ca si in prezent, la zeci de ani distanta, un bec vintage este capabil sa adune in jurul luminii sale specifice tot mai mult interes din partea celor care ii apreciaza beneficiile. Este evident ca totul se invarte in jurul particularitatii luminii pe care o produce si, nu in ultimul rand, a efectului vizual datorat filamentului incandescent care ofera prezentului atat de multa istorie tehnica.

Pornind de la aceste caracteristici mai micul, sau mai voluminosul bec vintage devine imediat dupa ce a fost pus in functiune centrul de interes al oricarei incaperi. Este asemeni unui magnet pentru privirile celor care il intalnesc si aproape instantaneu transfera privitorului o stare de calm si un sentiment de relaxare. Este in fapt lumina de un alb cald specific care sterge pe loc orice tip de iritare vizuala cu care ati fost confruntat in timpul zilei.

Daca restul decoratiunilor sunt si ele alese in aceeasi tematica retro, practic se va putea compune cu ajutorul unui bec vintage un spatiu destinat trairilor calme si discutiilor in liniste. Instalarea pentru un bec vintage este similara cu a oricarui alt bec cu led, insa verificati daca dulia corpurilor de iluminat este de acelasi tip cu a becului vintage pe care il alegeti.

Amintind despre dimensiunea acestui bec vintage, apare inca o posibilitate pentru design pentru ca aceste surse de iluminat sunt produse in forme si chiar nuante de culoare ale globului diferite. Insasi filamentul creat de producator este gandit in asa fel incat sa fie cat mai sofisticat si sa atraga privitorul.

Recomandarea pentru modul de utilizare a unui bec vintage este plasarea sa in corpuri de iluminat vintage ce respecta in totalitate sensul stilului retro. In cazul unei scheme de design minimalist, puteti instala bec vintage direct intr-o dulie simpla si tot sistemul de iluminare il conectati doar prin intermediul unui cablu electric cu protectie din material textil in culoarea dorita.

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.