Uleiul de avocado – un plus in alimentatia ta zilnica

Uleiul de avocado – un plus in alimentatia ta zilnicaUleiul de avocado este un produs care a starit interesul a tot mai multi consumatori, odata cu intrarea pe piata a produselor natural sau bio asa cum le gasim denumite in magazinele specializate. Produsele bio sunt cele care sunt crescute natural, al caror proces de crestere nu este influentat prin intermediul chimicalelor sau altor substante care au rolul de grabire a cresterii sau de dezvoltare suplimentara.

Uleiul de avocado in alimentatie

Uleiurile si unturile sunt produse care aduc un mare aport asupra sanatatii noaste. Uleiul de avocado este un produs bio pe care il gasim in alimentatie si este folosit in prepararea multor tipuri de preparate reci, dar si ca ulei pentru gatit.

Uleiul de avocado este unul recunoscut pentru continutul ridicat de acizi grasi mono si poli saturati si nesaturati. Pe langa acest continut, uleiul de avocado contine vitaminele A, B, D, E, K, fier, zinc, magneziu, potasiu, lecitina, clorofila. Vitamina E este cea care se gaseste intr-o cantitate ridicata, fiind mult mai multa comparative cu cea pecare o gasim in uleiul de masline.

Alte utilizari ale uleiului de avocado

Un alt beneficiu cosiderabil pe care uleiul de avocado il aduce sanatatii este cel de hidratare, care face minuni asupra tenului, el este folosit pentru hidratarea pielii, stopand imbatranirea pielii si chiar pentru riduri, fiind un excelent tratament de cosmetica, natural.

Uleiul de avocado este folosit si pentru tratamentele de par, acesta este potrivit pentru un tip de par uscat, oferind un plus de hidratare, previne caderea parului, elimina matreata si chiar stimuleaza cresterea parului, ajutand in regenerarea rapida a unui par deteriorate. Acesta este indicat si pentru persoanele care au parul vopsit, pentru ca previne uscarea lui.

Din punct de vedere dermatologic, uleiul de avocado amelioreaza rapid problemele precum acneea sau dermatita. In plus, acesta are si un efect de videcare a ranilor usoare de la nivelul pielii, datorita vitaminelor si substantelor hidratante.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.