Turist prin Romania

Bucurestiul , poarta principala de intrare in Romania , a devenit in ultimii ani un punct de atractie pentru turistii straini . Majoritatea turistilor straini nu se opresc insa la vizitarea Bucurestiului , vizitand si alte orase istorice : Brasov, Sibiu , Sighisoara sau Timisoara.
O masina inchiriata de la o firma de rent a car , va permite sa parcurgeti peisajele magnifice ale Transilvaniei si traversarea muntilor Carpati in deplina independenta . Valea Prahovei , Valea Oltului , Bucovina sau Maramuresul isi asteapta turistii cu traditii ,obiceiuri si meniuri traditionale de neuitat .

Transfagarasanul , Transalpina , Transbucegi si  Transraraul , sunt 4 destinatii magnifice pentru care o parte dintre turistii straini vin in tara noastra . Cu peisaje spectaculoase , fieacare avand o legenda in spate , condusul pe aceste drumuri este o experienta ce merita incercata .

Cetatile si bisericile fortificate din Transilvania  formeaza unul dintre cele mai dense sisteme de fortificații medievale bine păstrate de pe continentul european facand parte din Patrimoniul Mondial UNESCO , au devenit puncte de atractie pentru turistii straini .
In satele din sudul Transilvaniei , se organizeaza in timpul verii degustari , targuri cu mancaruri traditionale , demonstratii de gatit cu retete rurale si produse locale acompaniate de vinuri din regiune .
Fenomenul festivalurilor de muzica a luat amploare si in Romania in ultimii ani , desfasurate in diverse orase si regiuni ale tarii  cu specific muzical , cu diverse tematici si concepte , atrag tot mai multi tineri din intreaga Europa .

www.francrocar.ro

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.