Tu cum eviti oboseala la volan?

Sunt foarte frecvente situatiile in care accidentele auto se produc din cauza oboselii la volan sau a epuizarii psihice sau fizice. Anual au loc foarte multe accidente de acest tip deoarece soferii nu pot determina corect si precis propria stare de epuizare.

BDV Best Auto a pregatit pentru soferii care conduc frecvent si au de parcurs distante foarte lungi pe autostrazi sau drumuri putin circulate, o serie de sfaturi utile pentru a evita situatiile neplacute si periculoase ce apar din cauza oboselii:

  • Nu conduceti atunci cand va simtiti obositi sau atunci cand nu ati reusit sa va odihniti suficiente ore pentru a putea fi alert
  • Atunci cand drumul pe care il aveti de parcurs este foarte lung, porniti mai repede si pastrati-va intotdeauna o rezerva de timp in care puteti dormi putin intr-o parcare sau intr-o benzinarie
  • Pastrati mereu in masina voastra rezerve de ceai, cafea sau alte bauturi care contin cafeina. Acestea isi fac efectul dupa 15-20 minute dupa utilizare, asadar consumati-le din timp, nu atunci cand oboseala devine deja coplesitoare
  • Luati-va pauze de cateva minute pentru cateva exercitii de inviorare deoarece acestea pot face minuni, mai ales in situatiile in care exista un singur sofer.
  • Pastrati in masina gustari dulci, deoarece zaharul ajuta organismul sa se mentina alert si tine somnul la distanta
  • Fiti atenti la starea de sanatate si medicamentele consumate deoarece raceala, medicamentele antidepresive sau anumite ceaiuri relaxante pot provoca stari de somnolenta.

BDV Best Auto va sfatuieste sa luati in considerare toate aceste aspecte esentiale atunci cand conduceti, indiferent ca este vorba de masina personala sau o masina de la o companie de inchirieri auto.

Comentarile sunt inchise