Tratamentul pentru boli varicoase – Clinica Dermavision

Daca te confrunti cu problema varicelor, trebuie sa stii ca tratamentul pentru boli varicoase este complex si poate fi de mai multe feluri. Varicele sunt dilatatii ale venelor de la membrele inferioare, a caror netratare duce la agravare. De aceea, medicii recomanda tratarea lor preventiva pana la aparitia durerilor si a senzatiei de greutate in picior.

Tratament pentru boli varicoase

Tratament pentru boli varicoase

Tratamentul pentru boli varicoase de la Clinica Dermavision poate fi de 5 feluri:

  1. Tratamentul profilactic

In acest caz, vorbim despre tratamentul preventiv al varicelor. In general, persoanele care opteaza pentru acest tratament sunt predispuse la aparitia varicelor. Tratamentul consta in inlaturarea factorilor care cresc presiunea venoasa de la nivelul picioarelor. Recomandarea medicilor este de a practica si anumite sporturi, precum inotul sau canotajul.

  1. Tratamentul conservator

Se refera la administrarea unei medicatii venotrope si realizarea unui drenaj postural. Acestea au valoare profilactica si curativa. In acest caz, se recomanda purtarea de ciorapi elastici.

  1. Tratamentul chirurgical

Prin tratamentul chirurgical se elimina vena safena si alte dilatatii venoase din zona membrelor. Acesta necesita anestezie si presupune crosectomia, safenectomie, flebectomii (extirparea pachetelor varicoase).

  1. Scleroterapia

Reprezinta injectarea unui substante in lumenul venelor afectate care determina o tromboza a venei cu inchiderea lumenului venos. Microscleroterapia care se adreseaza telangiectaziilor si venelor reticulare. Iar macroscleroterapia reprezinta scleroterapia varicelor mari.

  1. Tratamentul ulcerelor venoase

Daca esti in cel mai avansat stadiu al bolii varicoase, adica ulcerul venos, atunci ai nevoie de un tratament complex. Medicii de la Clinica Dermavision va recomanda sa consultati un medic deoarece tratamentul trebuie individualizat. Tratamentul ulcerelor venoase este realizat de catre chirurgul vascular.

Pentru tratamentul bolilor varicoase va recomandam Clinica Dermavision!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.