Traditii de nunta din alte tari

1. Eliberarea porumbeilor, Filipine

In Filipine, la nuntile traditionale, mirele si mireasa elibereaza porumbei in aer. Acest gest are darul de a aduce cu sine o viata lunga, pasnica si armonioasa impreuna.

2. Confetti, Italia

In Italia, confettile nu sunte bucati mici de hartie ce trebuie aruncate, ci mai degraba zaharuri, in special migdale glazurate, pe care oaspetii de la nunta la primesc ca daruri la petrecere. Confetiile obisnuiau sa fie aruncate in mire si mireasa, dar au fost inlocuite cu “coriadoli” (acestea sunt bucatile mici de hartie).

3. Ceremonia de impartire de sake, Japonia

In traditia japoneza cunoscuta sub denumirea de “san-san-kudo”, mirele si mireasa iau 3 guri de sake din 3 cupe diferite, dupa ce parintii lor fac acelasi lucru, legand astfel familiile impreuna.

4. Taierea lemnului, Germania

In Germania, proaspetii casatoriti trebuie sa-si puna juramintele la incercare juramintele, lucrand impreuna la taierea unui bustean pe din doua. Actiunea are scopul de a prezenta capacitatea mirelui si a miresei de a lucra impreuna si de a face fata obstacolelor care pot aparea pe parcursul casniciei lor.

5. O gasca pentru mireasa, Coreea

Conform unei traditii coreene, mirele ofera o gasca noii sale soacre. Cateodata se ofera si o rata. Aceste pasari reprezinta inentiile pure si loialitatea mirelui fata de mireasa. Unii dintre ei schimba rate sau gaste din lemn, in ziua nuntii, ca semn al angajamentului lor.

6. Blackening sau Vopsirea, Scotia

In Scotia, mireasa, mirele sau ambii sunt scosi de prieeteni si familie inainte de ziua nuntii acoperiti cu coji de oua, cenusa, pene si faina. Mizeria are rolul de a tine departe spiritele rele.

Nu-i asa ca ar fi interesant sa vezi astfel de poze? Acum, citind toate acestea, parca-ti si imaginezi. Tie cine iti va fi fotograf la nunta? Ai auzit de Casa Anke? Nu numai ca-s renumiti pentru fotograf nunta, dar organizeaza si evenimente. De la nunti si botezuri pana la baluri de absolvire.

7. Dansul banilor, Polonia

O traditie poloneza invita oaspetii de la nunta sa “cumpere” dansuri cu mirele si mireasa. Domnisoara de onoare a miresei colecteaza toate investitiile oaspetilor, iar banii vor fi folositi pentru luna de miere a proaspetilor casatoriti.
Casa Anke nu iti ofera doar un fotograf nunta desavarsit, ale carui poze te vor da pe spate, ci vei avea parte si de o multime de filmari care te vor lasa cu gura cascata.

Daca planuiesti sa-ti faci nunta in curand si nu ti-ai gasit inca fotograf, nu mai sta pe ganduri si apeleaza la un profesionist, respectiv Casa Anke, care se poate lauda cu serviciile sale si portofoliile sale pentru fotograf evenimente.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.