Totul despre produsele fara gluten

Produsele fara gluten sunt din ce in ce mai cautate si consumate in ultima perioada nu doar de cei care sufera de boala celiaca, ci si de cei care doresc sa aiba un trai sanatos. Pentru multi dintre oameni, glutenul poate impiedica absorbtia eficienta a substantelor nutritive si perturba buna functionare a sistemului digestiv.

Glutenul poate produce o inflamatie a intestinului subtire mai ales acelor persoane care sufera de boala celiaca, insa poate afecta uneori si persoanele care nu au o astfel de boala. Senzatia de balonare, disconfortul abdominal, durerile de stomac si problemele de digestie pot fi evitate sau ameliorate foarte usor, prin renuntarea la produsele care contin gluten.

Este destul de dificil sa va feriti de consumul de produse cu gluten deoarece acesta se gaseste in foarte multe dintre alimentele clasice, insa cine isi doreste sa aiba o dieta sanatoasa poate urma o serie de pasi simpli si eficienti daca este informat corespunzator.

Glutenul este o proteina care se regaseste in grau, secara, orz, dar si in alte produse in afara de cele de panificatie, cum ar fi sosul de soia, berea sau mezelurile. In Romania, produsele pe baza de grau sunt extrem de des intalnite pe mese, pornind de la painea clasica si pana la biscuiti si produse de patiserie (glutenul este ingredientul care ajuta ca aluatul sa devina elastic, pufos si crescut).

O dieta sanatoasa fara gluten implica excluderea totala din alimentatie a produselor ce contin gluten. Aceasta dieta fara gluten este recomandata in principal persoanelor care sufera de boala celiaca – enteropatie gluten sensibila, enteropatia glutenica sau sprue celiac. Inflamatia care apare la nivelul intestinului subtire in cazul celor care sufera de o astfel de boala afecteaza absorbtia normala a nutrientilor, a grasimilor, a calciului si a fierului.

Trecerea la o astfel de dieta fara gluten este destul de dificila deoarece presupune o schimbare majora a stilului de viata si este nevoie de timp pentru acomodare. Initial veti simti ca vi se impun prea multe restrictii, insa in timp va veti simti din ce in ce mai bine.

Biosimttera va pune la dispozitie o gama variata de produse fara gluten pe care le puteti introduce cu incredere in dieta voastra zilnica pentru sanatate la superlativ!

Comentarile sunt inchise