Totul despre produsele bio

Produsele organice sunt acea categorie de produse care sunt realizate fara utilizarea substantelor chimice si fara interventii genetice. Acestea sunt denumite in mod uzual produse bio/organice/ecologice si sut certificate in acest sens de un organism de certificare.

Unele cercetari realizate indica faptul ca produsele organice pot contine niveluri mai ridicate de vitamina C, minerale, antioxidanti si fitonutrienti. Din punct de vedere legal, pot fi certificate ca fiind organice doar cele care au legatura cu domeniul agricol: seminte, carne, lactate etc.

De asemenea, certificarea in cazul produselor cosmetice are doua componente:

  • Ingredientele sale provenite din exploatari organice
  • Certificarea produsului din partea unui organism independent

A consuma produse bio inseamna eliminarea din jurul vostru a produselor artificiale, chimice sau procesate. O viata traita in mod organic reprezinta alegerea de a schimba modalitatile si obiceiurile de consum, precum si trairea unei vieti perfect sanatoase.

Agricultura Bio nu utilizeaza pesticide, fertilizanti sau alte substante care pot dauna produselor din care vor face parte. Atunci cand alegeti sa traiti o viata bio, tot ce consumati (alimente, produse cosmetice, detergenti, etc) trebuie sa fie compatibil cu natura, cu organismul vostru si sa nu contina chimicale.

Spre exemplu, detergentii bio sunt obtinuti din substante naturale, care nu afecteaza negativ mediul inconjurator sau pielea oamenilor. Pielea este cel mai mare organ al corpului uman si este afectata in mod direct de toate produsele cosmetice aplicate. Un produs aplicat pe piele ramane acolo suficient de mult si este absorbita de glandele sebacee si foliculii firelor de par, trecand astfel in sistemul circulator.

Aceste produse bio sunt benefice atat pentru oamenii care le utilizeaza, cat si pentru natura deoarece sunt utilizate ambalaje putine si biodegradabile. Cosmeticele bio sunt obtinute doar din ingrediente care se gasesc in stare naturala, nu contin conservanti, coloranti sau alte substante toxice. Realizarea acestora este ghidata de o serie de reguli foarte stricte, pentru ca producatorul doar in acest fel poate obtine certificarea organica.

Biosimttera este un magazin naturist online si va pune la dispozitie o gama variata de produse naturale si produse bio de cea mai buna calitate, care va vor ajuta sa aveti o viata armonioasa in permanenta!

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.