Totul despre condusul unei masini diesel

Motoarele diesel difera de motoarele pe benzina, asadar trebuie exploatate diferit fata de cele cu motor pe benzina. Constructia motoarelor difera, astfel exista o serie de reguli care trebuie respectate pentru a prelungi viata motorului si a evita problemele aparute in urma exploatarii necorespunzatoare.

Desi masinile cu motoare diesel au un consum mai redus de combustibil, daca sunt conduse necorespunzator pot aparea probleme si reparatia acestora este mai costisitoare decat a celor pe benzina.

Datorita faptului ca motoarele diesel sunt dotate cu bujii incandescente, in perioada rece este bine sa asteptati cateva momente inainte de pornirea motorului. Recomandarea producatorilor este sa asteptati pana in momentul cand toti martorii din bord sunt stinsi si pe urma sa porniti efectiv motorul. Nerespecatarea acestei proceduri duce la uzura prematura a motorului.

Motoarele diesel se incalzesc mai greu decat cele pe benzina. Nu trebuie sa asteptati pe loc ca un motor diesel sa se incalzeasca deoarece acesta se incalzeste in sarcina. Totusi, cat timp masina nu a ajuns la temperatura optima de functionare nu este recomadnat sa fortam motorul.

Datorita faptului ca motorina are un punct de inghet mai mic decat benzina, la temperaturi mai mici de -20 grade Celsius, s-ar putea sa intampinati probleme cu pornirea. Rezervorul, in special pe timpul iernii, trebuie sa contina cel putin un sfert motorina pentru a evita riscul de inghet. Datorita condensului se poate forma un dop de gheata in pompa.

Nu este recomanadat sa conduceti subturate nici motoarele diesel, nici motoarele pe benzina. Un motor diesel condus subturat vibreaza mult mai puternic, iar piesele sunt solicitate mult mai mult decat intr-un regim de functionare normal. Uzura pieselor creste si suportii motorului sunt supusi unor forte mult mai mari, lucru ce duce la deteriorarea acestora.

Un motor diesel consuma mai mult decat unul pe benzina in momentul pornirii. Motorina consumata la pornire (aproximativ 20ml) este suficienta pentru a functiona 2-5 minute la relantiv. Uzura pieselor este mai mare in momentul pornirii decat daca este lasat sa functioneze la relantiv. La stationarile scurte este recomandat sa lasati motorul diesel pornit.

Caruno este o companie de inchirieri auto care va pune la dispozitie masini de inchiriat Cluj aeroport, pentru ca voi sa aveti parte de o experienta unica si fara griji!

Comentarile sunt inchise