Totul despre alegerea usilor de exterior

Cu totii stiti ca usile de exterior trebuie sa aiba o rezistenta mare, astfel incat sa reziste un timp indelungat la factorii externi precum vant, ploaie, soare, caldura, frig, etc. Nevoile pe care o usa de exterior trebuie sa le indeplineasca sunt numeroase si dificil de indeplinit.

In ceea ce priveste usile de exterior clasice, din lemn, exista riscul de a se scoroji pe termen lung. De asemenea, usile clasice din metal nu rezista pe o perioada nelimitata. Pe termen lung, unul dintre inamicii principali ai usilor din metal poate fi considerata coroziunea sau rugina.

In prezent, pe piata exista o gama variata de usi de exterior, iar daca nu gasiti usa dorita, aceasta poate fi realizata la comanda, indiferent de modelul cautat. Pe langa gama variata de modele de usi de exterior clasice, exista si gama moderna care include usi solide, din lemn, metal si combinatii, usi de exterior din materiale solide si cu geamuri care permit trecerea luminii, sau chiar usi realizate in totalitate din sticla securizata.

Cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o luati in momentul in care decideti sa inlocuiti vechile usi de exterior conta in alegerea materialului din care sa fie formate usile. Majoritatea clientilor prefera variantele combinate de materiale, cum ar fi sticla securizata, lemnul si metalul, spre exemplu, usi din fibra de sticla si metal cu toc de lemn. Este foarte important sa stiti ca materialul de la suprafata este cel care influenteaza cel mai mult aspectul estetic, durabilitatea, nivelul de securitate si pretul.

Usile din lemn sunt cele mai comune, versabilitatea si frumusetea fiind punctele forte ale acestora. De obicei, finisajele finale de exterior sunt realizate din lemn de stejar, cires, nuc, mahon, pin sau artar.

Usile din metal sunt varianta potrivita atunci cand prioritatile urmarite de voi constau intr-un nivel superior de securitate si durabilitate. Usile din metal sunt mai puternice decat cele din lemn si fibra de sticla.

Usile din fibra de sticla au o rezistenta ridicata la factorii externi si reprezinta o alegere inteligenta atunci cand locuinta se afla intr-un mediu cu umiditate ridicata.

Indiferent de ce fel de usi exterior Cluj alegeti, asigurati-va ca atat usile, cat si componentele aferente provin de la acelasi producator. Ayanter Window&Doors va recomanda sa luati decizia cu privire la usile de exterior din timp, cantarind cu atentie fiecare optiune si detaliu, cu avantajele si dezavantajele fiecaruia.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.