Totul despre accidentele cu o masina inchiriata

Chiar daca persoana care inchiriaza o masina este un sofer experimentat, riscul de a fi implicat intr-un accident rutier este destul de mare si exista posibilitatea de a se produce un astfel de eveniment neplacut chiar si fara vina acestuia.

Este important sa stiti cum sa procedati intr-o astfel de situatie, mai ales atunci cand masina pe care o conduceti este una inchiriata. Sansele de a fi cat mai pregatiti in orice situatie si de a scapa usor de problema unui accident sunt destul de mari daca sunteti bine informati.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati in cazul in care sunteti implicati intr-un accident cu un autoturism inchiriat:

  • Anuntati Politia in legatura cu accidentul
  • Contactati imediat compania de Rent a Car Cluj Napoca pentru a anunta angajatii despre evenimentul produs
  • Obtineti toate informatiile despre persoanele terte implicate (copie dupa cartea de identitate si dupa permisul de conducere al acestora

In caz de accident trebuie sa obtineti urmatoarele documente:

  • Proces verbal – cu semnatura ofiterului de Politie care elibereaza documentul si stampila sectiei de Politie
  • Autorizatia de reparatie – cu semnatura ofiterului de Politie si stampila sectiei
  • Asigurarea RCA – copie dupa asigurarea RCA a celuilalt autovehicul implicat
  • Certificatul de inmatriculare – copie dupa certificatul pentru celalalt autoturism

In cazul in care sunteti implicati intr-un astfel de accident, sunteti obligat sa va prezentati la Politie pentru efectuarea demersurilor necesare si sa anuntati compania in foarte scurt timp (maxim 2 ore de la producerea accidentului). In cazul unui astfel de eveniment neplacut, clientul isi pierde garantia depusa initial daca accidentul a fost produs din cauza lui.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.