Tot ce trebuie sa stiti despre casele din lemn

Casele pe structura de lemn si casele traditionale pe caramida au fundatia identica, diferita fiind doar incarcarea fundatiei, aceasta avand masa undeva la aproximativ 25% din totalul celei pe caramida sau beton.

Structura de rezistenta este in totalitate din lemn, fiind prefabricata din panouri de lemn dimensionate pe baza proiectului de arhitectura si folosind programe speciale de dimensionare care pot oferi detalii constructive necesare la montaj. Peretii unei case din lemn sunt realizati in grosimi de aproximativ 30 cm si sunt placati pe ambele fete cu OSB, iar in interior se recomanda injectarea de material tratat ignifug. Spre deosebire de casele traditionale, componenta peretilor unei case pe structura de lemn ofera un mare avantaj energetic, fiind de pana la 9 ori mai eficient.

De asemenea, avand aceleasi finisaje atat la interior, cat si la exterior, casele pe structura de lemn nu necesita costuri suplimentare de intretinere si nici nu sunt mai mari decat la o casa pe caramida si beton.

Casele de locuit individuale sunt normate la 50 de ani, indiferent ca sunt pe structura de lemn, metal, bca sau caramida. O casa de lemn bine intretinuta poate dainui in timp sute de ani, in timp ce daca este intretinuta necorespunzator se poate distruge in cativa ani, indiferent de materialul din care este construita.

Materialele folosite pentru structura de rezistenta a casei (lemnul si placile OSB), sunt rezistente in timp datorita capsularii totale a peretilor exteriori si interiori. Deteriorarea apare doar din neglijenta in executie sau in exploatare.

Voda Construct va sta la dispozitie cu servicii de constructie a caselor din lemn, avand o experienta considerabila in acest domeniu. De asemenea, puteti opta si pentru anumite obiecte de mobilier ornamental din lemn, cabane din lemn rotund, casute de gradina si multe altele.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.