Tot ce trebuie sa stii despre fardul de obraz

 

Iti amintesti imaginea bunicii care isi dadea cu ruj rosu pe deget ai apoi il aplica pe obraz? Din pacate, acelasi efect il are si aplicarea necorespunzatoare a fardului de obraz sau alegerea incorecta a culorii acestuia. Termenul englezesc “blush”, cu este cunoscut fardul de obraz si la noi, provine din verbul “a rosi”.

De aici si dubiul. Pentru ca fetele sa roseasca in obraji, considera ca nuanta fardului de obraz poate fi orice nuanta de roz. Incorect. Iata cateva sfaturi pentru a alege corect fardul de obraz si a nu strica machiajul cu o nuanta sau textura nepotrivita.

Sub ce forme se gaseste fardul de obraz?

Fardul de obraz se gaseste sub mai multe forme sau texturi, in functie de care are si un efect distinct dupa aplicare.
• Fardul de obraz sub forma de pudra- este varianta calsica a fardului de obraz, cunoscuta de fiecare femeie, ambalata intr-o cutiuta rotunda. Acest tip de fard de obraz ofera un efect matifiant, conturand pometii discret.
• Fardul de obraz sub forma de gel, crema sau fardul de obraz lichid- sunt variante mai nonconformiste, fiind putin mai greu de aplicat prin prisma texturii. Acestea, insa, ofera un aspect natural pometilor si, implicit, intregului machiaj.
• Fardul de obraz irizant- ofera un aspect stralucitor machiajului si pometilor.

Care sunt culorile diponibile pentru fardul de obraz si ce culoare imi este potrivita?
Cu toate ca impresia femeilor este ca fardul de obraz trebuie sa fie roz, este important sa stabilim faptul ca aceasta nuanta de blush nu este potrivita tuturor tipurilor de ten si poate strica intreg machiajul daca nu este aleasa corespunzator culoarea fardului de obraz. Asadar, iata ce culori de fard de obraz sunt disponibile si pentru ce nuante de ten trebuie folosite.
• Fardul de obraz roz- traditionalul fard de obraz roz este indicat numai pentru persoanele care au un ten foarte deschis sau foarte inchis. Asadar, numai nuantele extreme de ten trebuie conturate cu fard de obraz roz, si nu orice tip de ten.
• Portocaliu- fardul de obraz portocaliu este indicat a fi folosit de persoanele care au un ten mat, uscat, cu nuante de galben in pigment. Acesta va contura frumos pometii, oferind un efect auriu de invidiat.
• Fardul de obraz bej- este un fard ce nu coloreaza, ci doar structureaza pometii. Acesta este recomandat persoanelor cu un ten mediu spre inchis, pentru tenul bronzat, care nu are nevoie de un plus de culoare, ci doar de definire si contur.
• Fardul de obraz cupru sau maroniu- este recomandat persoanelor cu un pigment inchis al pielii, pentru a oferi un ton mai inchis obrajilor, contur, si un efect de iluminare a zonei de sub ochi, contrastanta cu pometii.

De unde cumpar fard pentru obraz?

Fardul pentru obraz este recomandat a fi cumparat din magazine specializate in produse cosmetice, care pot oferi garantia calitatii produselor sau din magazine online de specialitate precum Paese, care comercializeaza produse profesionale realizate din ingrediente naturale.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.