Tot ce trebuie sa stii despre anvelope

Unul dintre cei mai importanti factori care asigura siguranta voastra este starea anvelopelor. Vanzarea anvelopelor second hand a crescut in ultima perioada in Romania, insa acesta nu este un aspect pozitiv pentru autoturisme.

Bonmarc – Magazin online piese auto va prezinta o serie de aspecte importante pe care trebuie sa le stiti despre anvelope:

  • Expira la 4 ani dupa data de fabricatie – data este inscriptionata pe anvelope intr-o serie de 4 cifre, in special in zona de notare a certificarii DOT (ultimele din sir). Primele doua cifre indica saptamana, iar urmatoarele doua anul. Folosirea unor pneuri vechi poate duce la explozia sau spargerea acestora si la disparitia aderentei la sol.
  • Presiunea anvelopelor – este indicata pe partea laterala si este recomandat sa fie verificata periodic
  • Rezista doar pana la o anumita incarcatura – limita maxima la care anvelopele rezista este trecuta pe anvelopa cu un numar urmat de o litera.

 

  • Functioneaza in siguranta pana la o anumita viteza – limita maxima de viteza este notata pe anvelope si este formata din litere precum T, H,S,R, etc.
  • Au o anumita rezistenta la temperatura – rezistenta lor este notata cu Temperature A, B sau C. A reprezinta foarte cald, B este o temperatura normala, iar C este rece
  • Au o anumita capacitate de oprire – cele mai eficiente anvelope sunt notate cu Traction AA, pe urma A, B si C
  • Au un indice de rezistenta in timp – cu cat este mai mare acest indice, cu atat anvelopele se vor uza mai repede

Asigurati-va in permanenta ca anvelopele autoturismului vostru sunt in parametrii normali, astfel incat sa evitati sa va puneti viata in pericol sau alte situatii neplacute care pot aparea din cauza acestora. Pentru a achizitiona anvelope noi de calitate superioara, Bonmarc va sta la dispozitie cu o gama variata la preturi avantajoase!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.