Top 6 piese care se strica cel mai des

Atat autoturismele din clasa premium cat si cele mai accesibile au nevoie de piese auto fara de care nu pot functiona corespunzator. Unele piese trebuie schimbate periodic pentru a asigura siguranta si confortul pasagerilor. Cele doua mari categorii de piese sunt urmatoarele: piese consumabile (trebuie inlocuite periodic) si piese cu o durata de viata redusa (durata lor de viata e influentata de conditiile in care este utilizata masina si de stilul de condus).

Toate autoturismele de pe piata au piese consumabile care trebuie inlocuite la un anumit interval de kilometri sau un numar de ani. Nu exista autoturism care sa nu fie nevoie sa fie intretinut in permanenta.

Bonmarc va prezinta care sunt piesele care se strica si trebuie inlocuite mai des:

  1. Pivotii si bucsele – in momentul in care pivotii sau bucsele se uzeaza in exces incep sa apara zgomote in momentul rularii, in special pe suprafetele denivelate. Astfel putem sesiza cand e momentul inlocuirii pieselor cu un grad de uzura ridicat
  2. Ambreiajul – ambreiajul face posibila cuplarea treptelor de viteza si functioneaza pe baza de frictiune. Acesta se uzeaza repede daca soferul are prostul obicei de a sta pe loc cu pedala de ambreiaj apasata, daca in momentul cand coboara o panta calca ambreiajul sau daca sta cu piciorul pre ambreiaj mereu.
  3. Caseta de directie – datorita drumurilor foarte proaste, partea de directie a masinilor are de suferit enorm. Acest sistem este influentat de suprafata pe care ruleaza masina si de stilul de condus al soferului.
  4. Discurile si placutele de frana – aceste piese fac parte din categoria pieselor consumabile si trebuie verificate si inlocuite periodic. Acestea se uzeaza in functie de stilul de condus al soferului. Un stil de condus mai agresiv duce la uzura prematura acestora.
  5. Amortizoarele – aceste piese sunt extrem de importante pentru siguranta persoanelor din masina deoarece pe langa confort, ele ofera si stabilitate. Acestea preiau toate socurile cauzate de gropi sau denivelari si trebuie inlocuite in momentul cand nu mai dau randamentul corespunzator.
  6. Planetarele – aceste piese se uzeaza excesiv in momentul cand se accelereaza autoturismul si rotile sunt virate. Pentru prelungirea duratei de viata este recomandat sa nu efectuati accelerari bruste.

Pentru siguranta, confortul si totodata pentru a va putea bucura de autoturism o perioada cat mai indelungata, Bonmarcmagazin online piese auto va sfatuieste sa verificati periodic starea pieselor auto si sa le inlocuiti pe cele uzate!

Comentarile sunt inchise