Tipuri de proteze dentare – Clinica U-Smile Floresti

Protetica dentara se ocupa de inlocuirea danturii originale pierdute Prin interventii de protetica dentara se restabileste integritatea dentara afectata de leziuni sau degradare folosind lucrarea protetica – proteza dentara fixa sau mobile – individualizata in functie de nevoile pacientului. U-Smile este o clinica stomatologica din Floresti se evidentiaza prin servicii stomatologice  si tratamente dentare efectuate la standarde inalte de catre profesionisti. Cabinetul stomatologic ofera pacientilor diverse servicii stomatologice complete si tratamente precum servicii de protetica dentara, implantologie, radiologie dentara, chirurgie orala, albire dentara si parodontologie.

Protezele fixe cuprind coroanele si puntile atat cele puse pe dintii naturali, cat si pe implanturi si sunt confectionate de obicei din aliaj / ceramica, titan, ceramica integrala si zirconiu / ceramica, ultima varianta fiind si cea mai buna alegere din punct de vedere estetic. Coroana protetica permite reconstructia completa a portiunii vizibile a dintelui, reproducandu-i forma si culoarea, in timp ce fatetele sunt restaurari la un inalt nivel estetic, realizate la nivel fronta, pe incisivii centrali, laterali si pe canini.

proteze denrtare

Protezele mobile (detasabile) sunt cele care pot inlocui o parte din dinti sau chiar toata dantura. Protezele care inlocuiesc toti dintii poarta numele de proteze dentare totale (sau dantura falsa), iar acestea se fixeaza pe gingii, acoperind maxilarul si mandibula. Stabilitatea acestor proteze se poate imbunatati prin cu ajutorul implanturilor dentare. Protezele care inlocuiesc doar cativa din dinti  (proteze partiale sau scheletate) se fixeaza pe dintii care sunt inca prezenti si in acelasi timp se sprijina si pe gingie sau acolo unde lipsesc dintii.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.