Tipuri de cosuri de fum

Cosurile de fum sunt diverse, asadar KaminHorn a pregatit pentru voi o clasificare si informatii despre fiecare dintre acestea:

  1. Cosuri de fum din caramida

Zidirea cosurilor de fum din caramida este o metoda mai veche de a construi cosuri de fum. Aceste cosuri de fum rezista doar in conditiile in care si sursa de caldura este pe masura. In trecut, sursa de caldura (soba) avea o putere termica mult mai redusa fata de sursele de caldura folosite in prezent (centrale termice), astfel cantitatea de fum evacuat era mai redus. Din aceasta cauza cosurile de fum rezistau relativ mult pe vremea aceea. Un dezavantaj al acestor cosuri de fum ar putea fi considerat faptul ca dimensiunea caramizilor este redusa si acest fapt duce la un proces lung de zidire si un numar mare de imbinari.

  1. Cosuri de fum prefabricate

In prezent, constructorii si instalatorii pot alege dintr-o varietate larga de cosuri de fum realizate din metal (inox) sau ceramica. Aceste cosuri de fum sunt realizate din elemente fabricate in fabrici specializate si montate la fata locului.

Astfel de cosuri de fum sunt cele cu dublu perete cu termoizolatie – acestea au doua straturi de metal intre care se taseaza termoizolatia. Cosurile de fum izolate cu aer au doi pereti intre care nu se pune termoizolatie ci va fi inchisa zona ermetic. Aerul dintre cele doua parti constituie izolarea termica.

Cosurile de fum aerisite sunt proiectate astfel incat se asigura un curent lent de aer intre cei doi pereti, permitand astfel aerisirea termoizolatiei si evacuarea unor eventuale scapari de gaze. Cosurile de fum tur-retur elimina gazele arse prin tubulatura interioara, iar in golul dintre cele doua tuburi se trage aerul din afara. Acest tip de cos de fum este proiectat pentru centrale termice care folosesc aerul din afara incaperii pentru intretinerea arderii.

De foarte multe ori apare intrebarea „Ce cos de fum este mai potrivit?”, insa fiecare dintre acestea prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. Cosurile de fum zidite au o frumusete aparte, dorita de cei mai multi proprietari. Cosurile prefabricate ofera un proces de instalare mai usor si mai rapid.

Determinarea cosului de fum potrivit pentru locuinta voastra se face prin analizarea cu atentie a sursei de caldura ce va fi racordata la cosul de fum. Va sfatuim sa apelati cu incredere la KaminHorn – Producator cosuri de fum pentru a gasi cea mai buna varianta pentru locuinta voastra.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.