Termoizolarea peretilor caselor din lemn

Majoritatea persoanelor viseaza sa detina o cabana sau o casa din lemn la munte, unde sa isi petreaca vacantele sau unde sa locuiasca pentru anumite perioade de timp. Pentru cei care sunt pe cale sa isi transforme visul in realitate, constructia unei case din lemn sau a unei cabane ridica diverse probleme si intrebari. Una dintre cele mai importante este chiar termoizolarea peretilor.

Proprietatile termoizolante ale acoperisului si ale peretilor au o influenta foarte mare asupra pierderilor de caldura si asupra consumului de energie pentru incalzirea constructiei. Performanta de izolare termica a unui perete este reprezentata de coeficientul de transfer termic U exprimat in W/(m2 x K) sau de rezistenta termica R exprimata in m2 x K / W. Cu cat rezistenta termica este mai ridicata, cu atat peretele este mai performant si pierderile de caldura sunt mai mici.

Avantajele termoizolarii peretilor:

  • Se reduce riscul de formare a condensului si igrasiei pe suprafata interioara
  • Mareste durata de viata si garanteaza un aer interior sanatos pentru locatari
  • Se ofera un confort termic sporit
  • Se reduce consumul de energie pentru climatizare pe perioada verii

Lemnul este considerat in general un foarte bun izolator in comparatie cu alte materiale de constructie. Prin reducerea coeficientului de transfer termic, temperatura din interiorul locuintei se mentine constanta pe parcursul anului deoarece caldura nu patrunde in interior pe timpul verii si nici nu se pierde prin pereti in anotimpul rece.

Izolatia necorespunzatoare poate afecta negativ constructia deoarece aceasta poate atrage o umiditate ridicata, cu efecte devastatoare pentru lemn. Pentru o izolatie eficienta, Voda Construct recomanda sa folositi vata minerala sau chiar polistiren.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.