Tehnologia Terratest – tehnologie a viitorului

Experienta unei jumatati de secol de existenta

Fondat in anul 1959 si lider pe piata din Spania in domeniul fundatiilor speciale, a imbunatatirii terenului si problemelor legate de mediul inconjurator, grupul Terratest este prezent, pe aproape intreg globul: America de Nord siSud, Europa, Africa si Asia.

In continua expansiune, Terratest Geotehnic, este aproape singura companie din lume, care acopera o gama intreaga de lucrari de excavare. forare si imbunatattire a terenului.

Prezenta din 2007 si in Romania, Terratest, prin tehnologia de care dispune, o gama  unei game larga de lucrari cum ar fi:

1. Infrastructura: strazi si autostrazi, porturi si aeroporturi, tuneluri(metrou), pasaje, lucrari feroviare si portuare;

2. Cladiri din cele mai variate categorii: de locuit, birouri, industriale, parcari;

3. Hidrotehnica: baraje;

4. Energie: centrale termice hidrotehnice si geotermice, parcuri eoliene.

Terratest in Romania – experienta vasta cu multiple realizari

In Romania sectorul energiei verzi(eoliene) face pasi mici, dar siguri spre o dezvoltare ampla si este departe de a se finaliza la capitolul investitii..

Tara noastra are regiuni extinse cu vanturi puternice in majoritatea lunilor din an. 

Tocmai din acest punct de vedere Terratest Geotehnic a participat la realizarea unor lucrari de fundatii speciale pentru parcuri eoliene pe teritoriul Romaniei.

Terratest Geotehnic

Incepand din anul 2007 pe piata din tara noastra,Terratest a executat fundatii pentru 15 parcuri eoliene cum ar fi cele de la: Cobadin, Mahmudia, Sarichioi, Tulcea Cernavoda, s.a.

In anul 2012 a fost realizat ultimul parc eolian cel din zona judetului Vaslui, de la Albesti.

Un alt moment important, care s-a petrecut tot pe teritoriul tarii noastre, a fost cel de la aniversarea a 50 de ani de experienta in domeniul fundatiilor speciale, atunci cand grupul spaniol Terratest a startat lucrarile de fundatii speciale la podul de peste Dunare, Vidin-Calafat, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructura in dezvoltare din Europa de SE.

Terratest  Geotehnic – experienta, inovatie, provocare. 

Terratest realizeaza fundatii speciale si lucrari geotehnice dintre cele mai diverse folosind tehnologii speciale inovatoare si extrem de eficiente.

Astfel, printre cele mai importante tehnologii Terratest se numara: peretii mulati, pilotii forati, pilotii prefabricati batuti, ancorele temporare si permanente, pilotii realizati cu burghiu continuu, piloti off-shore, micropilotii, cimentarea cu jet, stabilizarea versantilor cu plase si ancore pasive.

Lucrarile pe segmentul carora Terratest este lider de piata detasat sunt: cimentarea de compensare, cimentarea de compactare, palplansele metalice, microtunelele realizate prin metoda scutului, tunelele realizate prin metoda ”Umbrela”, forajul orizontal dirijat, sprijinirile metalice, lucrarile de mediu, excavarea prin tehnologia de congelare a terenului si ingineria geotehnica.

Terratest are o prezenta internationala extrem de importanta si este implicata in extrem de multe proiecte desfasurate in intreaga lume. 

Cu o echipa tanara, de adevarati profesionisti, de talie nternationala, pregatiti in orice moment sa faca fata tuturor provocarilor, prezente si viitoare, Terratest Geotehnic isi demonstreaza, in orice moment, adaptabilitatea atat pe pietele dezvoltate, cat si pe pietele in plina dezvoltare, asa cum este si Romania, in care numarul de proiecte Terratest este unul din ce in ce mai semnificativ.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.