Tabla neagra striata ca solutie pentru alunecari

Tabla neagra striata este acel produs metalurgic cel mai des confectionat din otel cu un anumit scop bine determinat. Arhitectura acesteia ii atribuie o fata neteda si una cu striatii specifice usor de recunoscut printr-un anumit tipar de striatii.

Lucruri pe care sa le stim despre tabla neagra striata

In ceea ce priveste componenta distinctiva a acestor foi de tabla neagra striata, care dupa cum ii spune si nume este constituita din striatii. Acestea au rolul de a impiedica alunecarea voluntara si involuntara pe toata suprafata sa speciala. Cealalta fata este neteda pentru a asigura o prindere usoara si eficienta de suprafetele pe care este montata.

Principala cauza care face ca tabla neagra striata sa fie aleasa este din cauza umiditatii permanente ce pot facilita alunecarea pe suprafete netede. Acest produs metalurgic este ales atat pentru caracteristicile sale antiderapante cat si pentru rezistenta impotriva intemperiilor si agentilor corozivi.

tabla neagra striata

Unde putem utiliza tabla neagra striata?

Asa cum am mai mentionate pe parcursul articolului, tabla neagra striata este un material utilizat pentru a asigura suprafete antiderapante in conditii de umezeala permanenta. In acest sens, ea este utilizata pentru confectionarea scarilor sau cailor de acces pietonal unde alunecarea ar putea reprezenta o problema. Elementul specific acestui produs metalurgic, striatiile, au rolul de a a se impotrivi alunecarii crescand forta de frecare.

De asemenea, acest produs este intens folosita pentru captusirea puntilor navelor sau a diverselor elemente din porturi care sunt continuu predispuse la contactul cu apa dar mai este inclusa si in structura masinilor auto-speciale (ambulante, masini de pompieri).

Proprietatile unice ale unei foi de tabla neagra striata

Multumita procesului de fabricare dar si a arhitecturii foilor de tabla neagra striata, acest material de constructii capata o serie de atribute unice. Cateva dintre acestea sunt:

  • Rezistenta foarte buna la uzura si ruginire – fiind supusa unui proces de laminare la cald in faza de fabricare si datorita faptului ca acest produs este confectionat din otel rezistenta sa in timp este foarte crescuta;
  • Buna anti-derapant – multumita striatiilor, aceste foi confectionate din materiale feroase constuite o solutie foarte buna pentru a reduce riscurile de alunecare si respectiv accidentare;
  • Capacitate de auto-drenaj – avand acest tip de capacitate, produsul permite ca apa sa fie usor indepartate de pe suprafata sa.

Concluzii cu privire la tabla neagra striata

Ca si o concluzie cu privire la tabla neagra striata putem spune ca este o foarte buna solutie impotriva alunecarii in zone in care suprafata pe care se merge ia contact cu apa.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.