Solutia pentru usi care scartaie – Eurousi Cluj

Problema usilor care scartaie poate aparea in locuintele in care au fost montate usi de interior de mult timp si care odata cu trecerea timpului, s-au uzat. Sunetul neplacut al usilor care scartaie provine de la balamale. In timp, balamalele si mecanismele usilor se uzeaza, iar din cauza utilizarii frecvente a usilor de-a lungul anilor stratul de lubrifiant aplicat initial a fost indepartat, ramanand metal nelubrifiat.

Pe langa o gama diversificata de usi de interior din gama Invado si Porta Doors, compania Eurousi Cluj pune la dispozitie cateva sfaturi utile pentru a scapa de usile care scartaie. Aceasta problema poate fi rezolvata cu usurinta daca se iau in considerare cateva sfaturi simple.

Cum se repara o usa care scartaie?

1.Curata balamelele in mod constant

Uzura si folosirea in mod constant a usilor fac ca balamelele sa se umple de praf, lucru care duce, inevitabil, la scartaitul neplacut al usilor. Praful depus de-a lungul timpului pe balamele se poate indeparta cu usurinta cu ajutorul unui aspirator. De asemenea, puteti sa stergeti excesul de murdarie, picaturi de ulei si praf din zona balamalelor cu o bucata curata de material sau cu un prosop de hartie. In general, acumularea de murdarie este destul de frecventa, astfel ca balamalele trebuie curatate ori de cate ori aveti ocazia.

2.Foloseste vaselina pentru a scapa de scartait

Utilizarea vaselinei pentru o usa care scartaie este una dintre cele mai simple metode pe care o puteti aplica, la indemana oricui. Pentru a scapa de scartaitul neplacut al usilor, este destul sa aplicati putina vaselina pe balamale, apoi sa deschideti si sa inchideti usa de cateva ori.

3. Foloseste un lubrifiant eficient

Usor de folosit, lubrifiantii reprezinta o solutie eficienta si la indemana fiecaruia pentru o usa care scartaie. Pentru a scapa de aceasta neplacere trebuie doar sa aplici lubrifiantul la nivelul balamelor astfel incat sa patrunda si interiorul lor. Se poate folosi atat un ulei de ungere, cat si un lubrifiant special pentru aceasta problema. Ca si masura de prevenire, lubrifiantul se poate chiar si inainte ca balamele sa inceapa sa scartaie.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.