Sfaturi pentru siguranța cosului de fum

1. Faceti o inspectie anuala a cosului dumneavoastra de fum! In cazul in care cosul de fum este curat si liber de obstacole, exista un pericol mai mic de incendiu sau intoxicare cu monoxid de carbon.

2. Asigurati-va ca partea superioara a cosului de fum nu este acoperita/obturata de ramuri inclinate ale copacilor, cuib de pasari, frunze etc

3. In cazul in care aveti un capac de cos de fum sau palarie de cos de fum instalata pe cosul de fum, asigurati-va ca aceasta este curatata, si nu este blocata de funingine. Asigurati-va ca este dimensionata corespunzator, astfel incat sa nu obtureze tirajul cosului de fum. Asigurati-va ca este instalata corect!

4. Nu utilizati niciun tip de lichid (lichid mai usor, carbune de bricheta, benzina, etc.) pentru aprinderea focului! Utilizati numai demaroare de incendiu proiectat special pentru seminee si sobe de lemn. Pe langa pericolul inerent a flacarilor necontrolate din interiorul casei, unii dintre acesti acceleratori pot provoca reziduri sau chiar autoaprinderea cosului de fum.

5. Plasati mobilierul la o distanta de cel putin 80 cm de semineu! Expunerea la caldura poate slabi mobilierul in timp, iar acesta poate provoca deteriorarea structurii mobilierului, sau poate lua foc datorita expunerii repetate la caldura.

6. Daca aveti o usa de sticla la semineu, asigurati-va ca aceasta este sticla speciala rezistenta la temperature inalte, iar locasul de admisie aer al semineului este liber si curat.

7. Detectoarele de fum si detectoarele de monoxid de carbon sunt o necesitate. Unele dintre sobele mai noi vor detecta atat fumul, cat si monoxidul de carbon. Ambele tipuri ar trebui sa fie instalate prin interiorul casei. Plasarea optima este pe plafon, deoarece acolo este fumul si monoxidul de carbon.

8. Trateaza-ti focul ca un copil, priviti-l! Nu lasati focul nesupravegheat (mai ales semineele deschise).

9. Faceti-va temele ca la carte! Alegeti firma autorizata pentru montajul cosului de fum si a semineului, verificati calitatea cosului de fum si a semineului, urmariti ce certificate de formare si garantie au, ce servicii online si de consultanta ofera, pentru ca familia dumneavoastra sa se bucure de un mediu placut si de siguranta!

10. Este interzisa curatarea cosurilor de fum prin aprinderea cosului folosind diverse substante. Cosul de fum se curata doar mecanic cu ustensilele certificare pentru curatarea cosurilor de fum.

11. Verificati existenta spatiului minim intre peretele cosului de fum si materialele combustibile (grinzi de lemn, tubulatura plastic, etc), pentru a evita aprinderea materialelor combustibile si provocarea unui incendiu.

Daca va sunt de folos articolele noastre, va invitam sa ne urmariti pe https://www.kaminhorn.ro/

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.