Sfaturi pentru organizarea eficienta a timpului

In ziua de azi organizarea eficienta a timpului este unul dintre subiectele cele mai importante, pentru a putea avea un program de viata echilibrat. Fie ca este vorba de organizarea timpului si a sarcinilor de la birou, fie a celor din viata personala, este nevoie de anumite instrumente pentru a putea realiza o planificare eficienta.

Pentru a putea gestiona cat mai eficient timpul exista diferite metode prin care acesta poate fi organizat, in asa fel incat sa fie indeplinite cu succes toate obiectivele propuse. Fiecare persoana are propriul ritm si propria viziune, de aceea fiecare trebuie sa gaseasca metoda care functioneaza cel mai bine in cazul sau.

Metoda de organizare Kanban utilizeaza post-it-uri digitale si se imparte in 3 sectiuni: “de facut”, “in lucru” si “rezolvate”. Pentru a fi mai usor de diferentiat se pot aloca culori diferite pentru fiecare sectiune, iar daca se lucreaza in paralel la mai multe proiecte se pot aloca de asemenea game cromatice in functie de fiecare proiect. Obiectivele sau sarcinile trebuie notate in functie de etapa de progresie din momentul notarii. Pe masura ce sarcinile progreseaza, acestea vor fi notate in sectiunea corespunzatoare, astfel se poate gestiona evolutia acestora si timpul necesar rezolvarii lor. Aceasta metoda poate fi utilizata atat pentru sarcinile de la birou cat si pentru obiectivele din viata personala, insa pentru aceasta este nevoie de a avea acces in permanenta la un mijloc electronic, cum ar fi laptop, tableta sau telefon mobil.

Google sheets este o aplicatie Google, apartine de Google Drive, si este foarte asemanatoare cu clasicul Excel. Aceasta metoda, fiind una online, este avantajoasa pentru munca in echipa, unde este necesar ca toti membrii sa aiba acces la stadiul de evolutie al proiectului. In Google sheets pot fi notate mai multe proiecte si sarcini, iar acestea pot fi distribuite si reorganizate in functie de prioritati, membrii echipei avand acces permanent, pot fi astfel mereu la curent cu evolutia obiectivelor.

Metoda listei este una dintre cele mai populare metode de organizare a sarcinilor si obiectivelor. Aceasta lista poate fi una de cumparaturi, de organizare a sarcinilor, a obiectivelor sau a activitatilor ce urmeaza a fi desfasurate. Felul in care este realizata lista ramane la latitudinea fiecaruia, aceasta putand fi organizata in diferite feluri, astfel incat sa ofere o imagine de ansamblu a tuturor sarcinilor, pentru a fi siguri ca nu va fi omis nimic.

Metoda agendei este una dintre cele mai clasice si mai des utilizate metode de organizare. De multe ori cel mai la indemanda si mai natural este notarea intr-o agenda, fie ca este vorba de organizarea sarcinilor, luarea de notite in cadrul unei sedinte sau intalniri cu clientii, fie ca este vorba de planificarea activitatilor pentru birou sau a celor din viata personala. Un mare avantaj al utilizarii agendelor este faptul ca nu depindeti de conectarea la internet sau la orice mijloc electronic, si de asemenea nu exista riscul de a fi distras, pastrand atentia asupra a ceea ce este relevant de notat.

Inca din scoala primara se invata ca cea mai usoara si rapida metoda de a retine este prin notarea ideilor in scris. Orice obiectiv sau sarcina notata in agenda ramane intiparita si vizual, acest lucru favorizand retinerea a cee ace avem de facut. Agenda poate fi in permanenta la indemana, ea putand fi pastrata cu usurinta pe birou, in geanta sau in orice alt loc unde va desfasurati activitatile.

Inca un avantaj al agendelor este acela ca pot fi personalizate dupa bunul plac, astfel incat ele sa fie cat mai utile posibil. Tipografia ITIP va ofera servicii de tiparire agende personalizate, realizate din materiale de inalta calitate si la preturi avantajoase.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.