Sfaturi pentru o ambalare corecta a produselor

Ambalarea produselor alimentare se realizeaza din ratiuni de igiena si transport. Aparitia  ambalajelor a revolutionat distribuirea si vanzarea produselor alimentare, de ingrijire, de curatenie etc. Mai mult decat atat, de la aparitia marketingului, ambalajele au castigat un rol esential, devenind elemente de comunicare a brandului, avand rolul de a atrage atentia clientilor, de a le strani curiozitatea sau chiar de a cumpara un produs. Cine s-ar fi gandit ca un simplu ambalaj poate face asta, asa-i? Extrem de intalnite sunt ambalajele din plastic, ambalajele din hartie si metal.

Producator Ambalaje Plastinvest - Ambalaje din Plastic pentru AlimenteAmbalarea produselor in vid

Este specifica produselor alimentare precum mezelurile, branzeturile, fructele confiate, maslinelor etc. Vidarea acestora permite o pastrare lor optima pentru o mai lunga perioada de timp. Desigur, aceste ambalaje din plastic pentru mezeluri faciliteaza pastrarea prospetimii, insa nu impiedica alterarea. In acest sens, alimentele trebuie sa indeplineasca diverse conditii, precum pastrarea la o anumita temperatura.

Ambalarea produselor cu metal

Un alt material utilizat pentru conservarea alimentelor este aluminiul. O folie de aluminiu mentine produsul etans si se utilizeaza pentru iaurt, cerealele integrale, cornuri cu ciocolata etc. Cutiile de conserve metalice se utilizeaza pentru produse din carne, compoturi, fasole, mazare etc. Aici putem mentiona si dozele din aluminiu, tuburile deformabile pentru produse pastoase sau ambalajele de tip aerosol. Ambalajele pentru pesticide, fungicide, suplimente alimentarea sau cafea au scopul de a oferi cea mai ridicata protectie marfurilor, pe langa acela de a contribui la pastrarea caracteristicilor pentru o perioada indelungata.

Ambalajele din lemn

Se utilizeaza cu precadere pentru transportul legumelor si al fructelor, pentru ca ele sa isi pastreze optim prospetimea. De asemenea, pentru transportarea bauturilor alcooli, peste sarat sau diverse alte produse, se utilizeaza butoaiele din lemn.

In ciuda faptului ca ambalarea acestor produse se realizeaza diferit in functie de tipul si dimensiunile lor, un lucru este valabil pentru toate: este necesar ca ele sa fie calitative, fiabile si etanse. De aceea, producator ambalaje Plastinvest pune la dispozitia clientilor o gama variata de ambalaje calitative, pentru ca acestia sa le aleaga pe acelea ce se pliaza optim nevoilor afacerii pe care o detin.

Comentarile sunt inchise