Sfaturi pentru fotografia de botez

Sfaturi pentru fotografia de botez

Fie ca vorbim despre un fotograf incepator sau de un fotograf cu mai multa experienta aceste sfaturi pentru fotografia de botez sunt esentiale. Botezul unui copil este un eveniment care, la fel ca si la nunta, nu poti cere sa se repete un moment. Documentarea unui botez implica precizie si pozitionare. Iata cateva sfaturi pentru fotografia de botez si nu numai!

 

Sfaturi pentru fotografia de botez

 

1. Comunica eficient cu clientii.

Este important sa comunici suficient si eficient cu clientii tai. Pentru fotograful de botez comunicarea cu clientii implica mai multe etape. Prima etapa este stabilita atunci cand iei contact prima data cu clientul. De la acesta poti afla mai multe detalii despre evenimentul sau, cat si despre stilul de fotografie dorit. Este etapa in care ii poti comunica ceea ce ii poti oferii. A doua etapa de comunicare este determinata de intalnirea si fotografierea bebelusului. Atunci cand ajungi acasa la clinetii sau atunci cand va intalniti la biserica. Aici le poti explica ce ai de facut si ce ai dori de la acestia pentru ca fotografiile de botez sa iasa spectaculos. A treia etapa si ultima este determinata de comunicarea in timpul evenimentului, aici le poti spune cateva sfaturi esentiale clientilor tai. Sfaturi legate de pozitionare sau cateva trucuri pentru fotografii mai placute.

 

2. Realizeaza un program care sa-ti usureze munca.

Fie ca vorbim despre un eveniment precum un botez sau un eveniment mai amplu cum este o nunta, intotdeauna trebuie realizat un program. Scopul realizarii unui program este sa-ti usureze munca si sa stii intotdeauna ce urmeaza si ce ai de facut. Alocarea timpului intr-un mod eficient este important pentru un fotograf botez Bucuresti sau din orice al oras. Nu vrei sa intarzii la biserica si sa pierzi momente importante din slujba. Pentru a te asigura ca lucrurile se desfasoara intr-un mod precis te sfatuiesc sa-ti aloci mai mult timp la sedinta foto de familie si sa iei in considerare si timpul petrecut pe drum intre locatii.

 

3. Alcatuieste-ti o lista cu cateva cadre clasice.

In general listele sunt o pacoste pentru majoritatea oamenilor. Daca esti la inceput de drum o lista cu cateva pozitii clasice te ajuta sa prinzi acele fotografii de care ai nevoie. La fel ca si clientii care sunt subiectul in fata camerei tale, si tu te poti pierde si iti poti pierde creativitatea. O lista te v-a ajuta sa captezi acele momente clasice. Cu timpul o sa incepi sa stii toate aceste pozitii, astfel incat nu vei mai avea nevoie de lista respectiva. Fiecare eveniment, fie ca este vorba despre un botez, o nunta, sau o cununie civila, vrei sa ai fotografii care sa uimeasca clientii. Fotografiile de botez sunt un lucru important pentru clientii tai!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.