Sfaturi pentru curatenia de toamna

Toamna este un anotimp in care se petrec numeroase schimbari pe toate planurile. Este acel moment din an in care trebuie sa aducem prospetime si confort in locuinta, pentru a ne pregati corespunzator de sezonul rece care se apropie. De aceea, cateva sfaturi pentru a face curatenia de toamna o activitate mai usoara sunt necesare si utile.

 

Daca toamna este una insorita, cu vreme buna si temperaturi placute, atunci este momentul de a profita de acest lucru si de a incepe curatenia cu spalarea gemurilor. Aceasta activitate va da un plus de prospetime. Aerul curat si miresemele toamnei vor umple locuinta si vor crea o atmosfera placuta si o stare de bine.

Pe timpul verii toata lumea se fereste de lumina puternica folosind diverse draperii sau metode de filtrare a luminii. Toamna insa, deoarece ziua incepe sa fie tot mai scurta, scopul este de a mari pe cat posibil nivelul de lumina, in special in zilele mai putin insorite. Acesta este momentul ideal pentru indepartarea draperiilor si inlocuirea lor cu perdele cat mai vaporoase, care sa permita trecerea luminii cu usurinta.

Pentru a improspata tot aerul din locuinta este recomandat sa indepartati cu atentie praful de pe toate suprafetele, cum ar fi: mobilierul, rafturile, chiar si cele mai inalte, tocurile usilor, canapeaua si fotoliile. Covoarele trebuie bine aspirate, iar daca vremea este favorabila ar fi recomandat sa le si spalati. Astfel, le oferiti o curatare in profunzime, de praful si acarienii acumulati de la ultima curatenie generala.

Tot acum este momentul pentru inlocuirea hainelor de vara cu cele de toamna-iarna. Asadar, este momentul pentru a curata dulapurile si pe interior. Puteti utiliza spary-ul pentru mobila, acesta va curata praful si va improspata mirosul din interiorul dulapului.

Daca in locuinta exista o debara, o camara sau un spatiu de depozitare, tot toamna este momentul pentru a face o curatenie generala si in aceste incaperi. Verificati lucurile existente in acele spatii, curatati-le de praf, aruncati ce este vechi si faceti loc pentru altele noi.

Baia si bucataria, chiar daca sunte periodic igienizate, acum este momentul pentru a le oferi un plus de curatare. Se poate incepe prin a elimina vesela veche sau deteriorata si cosmeticele iesite din termenul de garantie. Iar apoi se poate efectua o curatare mai amanuntita a rosturilor, gresiei si faiantei.

Curatenia de toamna nu este o activitate usoara si cu siguranta nu este una rapida. De aceea, daca nu aveti timpul sau energia necesara, puteti apela la Splendorama, firma de curatenie Cluj, care va ofera servicii de curatare complete, utilizand echipamente si produse profesionale.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.