Sfaturi pentru condusul in conditii nefavorabile

Din cauza anumitor conditii meteo nefavorabile, masina iti poate scapa de sub control si esti predispus accidentelor. Este adevarat ca acestea sunt niste situatii neprevazute si pot aparea chiar si la cei mai experimentati soferi, indiferent daca conduci masina ta sau o masina inchiriata. Caruno iti sugereaza cateva masuri de siguranta pe care le poti lua, pentru a fi pregatit sa plecati la drum atunci cand conditiile de afara nu sunt tocmai favorabile.

  • Reducerea vitezei

Reducerea vitezei este esentiala atunci cand conditiile meteo sunt nefavorabile. Atunci cand este ceata, pentru a va deplasa in conditii sigure, circulate cu viteza mica pentru a exista suficienta vizibilitate. De asemenea, aprindeti proiectoarele si stopurile de ceata pentru a fi usor de vazut de catre ceilalti participanti din trafic. Reducerea vitezei mai este recomandata in timp de noapte, in cazul furtunilor, ploilor sau al vijeliilor.

  • Efectuati manevre bine gandite

In pante, indifferent daca urcati sau coborati, trebuie sa efectuati manevre bine gandite. In coborare este bine sa utilizati frana de motor, selectand treapta cutiei de viteze corespunzatoare. La urcare, utilizati o treapta optima pentru a evita o posibila alunecare a rotilor. De asemenea, evitati pe cat posibil depasirile, in special in zonele dificile.

  • Concentrare maxima

In general, condusul este o activitate ce necesita atentie si concentrare, insa atunci cand conditiile de afara sunt nefavorabile, nivelul atentiei ar trebui sa creasca. Asadar, mentine limita de viteza si acorda atentie pietonilor din trafic, in acest mod vei evita un posibil accident.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.