Sfaturi pentru a conduce in siguranta la drum lung

Indiferent ca este vorba de masina personala sau o masina inchiriata, felul in care conduceti are repercusiuni nu doar asupra voastra, ci si a pasagerilor din masina si a celorlalti participanti la trafic.

Sofatul aduce cu sine o responsabilitate foarte mare, motiv pentru care este important sa realizati aceasta activitate cu grija, astfel incat sa fie evitate eventualele situatii neplacute. De aceea, in cazul in care plecati la drum lung si aveti in fata multe ore de condus, BDV Best Auto va sfatuieste sa respectati urmatoarele indicatii:

  • Concentrati-va in permanenta la drum – este extrem de important atunci cand plecati la drum sa fiti odihniti, hidratati si hraniti. In acest fel, capacitatea de concentrare creste si va fi totul mult mai usor. De asemenea, o cafea ar putea fi de ajutor, oferindu-va pe termen scurt senzatia de odihna si atentie sporita. Efectele vor disparea treptat si implicit capacitatea de atentie se va diminua. Este strict interzis consumul de alcool sau utilizarea telefonului mobil, acestea putand sa afecteze extrem de mult capacitatea voastra de concentrare asupra drumului

 

  • Faceti pauze de la condus – este recomandat ca cel putin o data la 2-3 ore sa faceti o pauza de la condus, pentru a va revigora. Un somn de o jumatate de ora face minuni pentru organismul vostru, ajutandu-va sa va energizati si sa va sporiti concentrarea. Atunci cand opriti, este indicat sa o faceti intr-o parcare, nu pe marginea soselei, astfel incat sa evitati sansele unei coleziuni. Totodata, daca aveti posibilitatea, luati cu voi la drum un prieten, cu care sa impartiti atat condusul, cat si timpul petrecut in masina
  • Fiti atenti la factorii externi – factorii externi precum conditiile meteo pot influenta negativ calatoria voastra, motiv pentru care este indicat sa analizati cu atentie prognoza meteo inainte de a pleca la drum. In cazul in care conditiile meteo nu par a fi favorabile, incercati sa amanati calatoria intrucat este posibil sa irositi combustibil si timp pretios, la fel cum va puteti pune viata in pericol. Utilizati radioul pentru a fi la curent in permanenta cu informatiile din trafic despre aglomeratie, accidente, drumuri in lucru sau chiar radare, pentru a putea evita zonele problematice.

BDV Best Auto – inchirieri masini Cluj va sta la dispozitie cu o gama variata de autoturisme disponibile pentru inchiriere la cele mai bune preturi si conditii!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.