Sfaturi despre dezghetarea masinii

 

In sezonul rece temperaturile scazute si precipitatiile crescute ne creeaza dificultati in viata de zi cu zi. Din cauza conditiilor meteo, pe parcursul nopti, masinile ingheata si trebuie curatate si deghetate in fiecare zi. Deghetarea masinii este foarte importanta deoarece poate influenta functioarea corecta amasinii.

In primul rand, trebuie verificat nivelul antigelului de fiecare data, deoarece acesta este foarte important pentru functionarea corespunzatoare a motorului. Completarea acestuia se va face atunci cand motorul este rece.

Deghetarea portierelor este al doile lucru care trebuie facut deoarece acestea pot fi blocate. Aceasta operatiune se poate efectua cu un spray special care se aplica pe manare si incuietori. Este important ca toate usile sa fie deghetate pentru a permite accesul tuturor in masina.

Urmatorul lucru care trebuie efectuat este pornirea motorului si a instalatiei de climatizare pentru ca masina sa se dezabureasca si sa se incalzeasca. Acest lucru va facilita pornirea masinii si va ajuta motorul sa functioneze corespunzator. Masina incalzita va spori confortul soferului si va impiedica inghetarea masinii.

Curatarea parbrizului este un lucru esential care trebuie efectuat cu unelte si solutii specializate pentru a evita distrugerea acestuia. Prima data trebuie deghetat parbrizul cu solutia speciala iar mai apoi se curata gheata si zapada cu o racleta. Toate geamurile trebuie deghetate si curatate, in special cel din spate si cele din fata. Aceasta operatiune ne va ajuta sa conducem in conditii de siguranta deoarece vom avea o vizibilitate buna.

Indepartarea zapezii de pe masina este vitala pentru siguranta si vizibilitatea soferilor din urma. Daca aceasta nu este indepartata poate cauza accidente participantilor in trafic. De asemenea atunci cand conducem in conditii nefavorabile este important sa circulam cu o viteaza mai redusa si sa marim atentia pentru a evita orice eveniment rutier.

Atunci cand dezghetam masina e important sa optam pentru solutii si unelte de calitate. Firma Alex&Bea Group va pune la dispozitie accesorii si piese auto online la standarde inalte de calitate.

Comentarile sunt inchise