Sfaturi despre antigel

Odata cu venirea iernii apar si primele probleme ce tin de starea masinii. Temperaturile scazute si precipitatiile afecteaza functionarea corespunzatoare a masinii deoarece pot aparea cazuri in care ea nu porneste.

Antigelul este o solutie speciala care are rolul de a asigura ca toate componentele au mediul corespunzator pentru a functiona corect. In sezonul rece cel mai afectat este motorul masinii, care are nevoie de o anumita temperatura pentru a porni corespunzator.

Antigelul protejeaza motorul si componentele acestuia prin asigurarea transferului de caldura intre radiator si propulsor. In acest fel motorul va functiona la o temperatura potrivita, fara a aparea supraincalzirea sau inghetarea lui in conditii meteorologice extreme. Pe langa acestea, antigelul are rolul de a preveni aparitia coroziunii sau a unor eventuale scurgeri.

Verificarea antigelului se realizeaza foarte usor prin observarea nivelului acesta din rezervor. Acesta trebuie verificat atunci cand motorul este rece pentru a evita aparitia unor probleme grave care ne pot afecta.

Daca nivelul nu atinge linia „plin”, atunci rezervorul trebuie sa fie completat cu solutie antigel de aceiasi culoare. Nivelul antigelului trebuie verificat aproape zilnic, in special in sezonul rece, pentru a evita aparitia problemelor. Acesta operatiune poate fi realizata de oricine, fiind una foarte usoara.

Alegerea solutiei antigel trebuie facuta in baza informatiilor ce se regasesc in manualul masinii deoarece exista mai multe tipuri de antigel in functie de materialul din care este alcatuit motorul. Este bine sa cunoasteti faptul ca atunci cand alegi o solutie antigel, ea trebuie sa fie de calitate pentru a nu distruge motorul si componenetele acestuia. Firma AlexBea Group va pune la dispozitie accesorii auto si piese auto Cluj de inalta calitate care asigura functionarea masinii tale in conditii optime.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.