Sfaturi de intretinere a cutiei de viteze manuala

Defectiunile aparute la cutia de viteze se ivesc in general si in urma unei intretineri precare, asa ca pentru a evita eventualele stricaciuni aparute la nivelul sistemului de transmisie, este bine sa tii cont de cateva reguli care sa te ajute sa te folosesti de masina la parametri optimi, pe o perioada cat mai lunga de timp. Ca orice alta component a masinii, cutia de viteze trebuie protejata prin adoptarea unu stil neagresiv de condus,  cu scopul de a prelungi durata de viata a sistemului de transmisie si, in general, a automobilului. Atunci cand nu va permiteti sa platiti sume semnificative de bani pentru reconditionare cutii viteze manuale, este necesar sa cunoasteti cat mai multe informatii cu privire la intretinerea corespunzatoare a cutiei de viteze, pentru ca aceasta sa reziste o perioada cat mai indelungata de timp.

reparatii cutii viteze manuale

Cum se intretine corespunzator cutia de viteze manuala?

  • Cel mai important si cel mai usor de urmat sfat este sa apesi ambreiajul pana la capat atunci cand realizezi trecerile intre treptele de viteza. In caz contrar, risti ca sistemul de transmisie sa se defecteze, iar costurile de reparatie vor fi cu siguranta consistente.
  • Inlocuirea uleiului cutiei de viteze se face o data la doi ani sau in functie de gradul de uzura si intervalele de folosire a masinii. Poti solicita ajutorul unui specialist AutoHut ori poti sa consulti fisa tehnica a masinii pentru a afla aceste informatii.
  • Ca si motorul sau bateria, si cutia de transmisie are nevoie de un timp in care sa se acomodeze, functionarea sa “la rece” fiind daunatoare pentru durata ei de viata. De aceea, este recomandat ca, la inceputul calatoriei cu masina, schimbarea treptelor de viteza sa se faca lent, fara a forta excesiv automobilul.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.