Sfaturi – 5 lucruri pe care sa le ai in masina

Inainte de fiecare calatorie trebuie sa fi foarte organizat si sa te asiguri ca iei cu tine toate lucrurile necesare, in special cele care te pot salva din situatiile limita. Iti propunem o mica lista cu 5 lucuri esentiale, pe langa cele impuse prin lege,  pe care sa le ai in masina tot timpul, in special in sezonul rece cand conditiile meteo sunt nefavorabile iar problemele pot aparea mai des.

  1. Recipient cu combustibil – este foarte util in momentele in care calatoresti in zone izolate, in afara oraselor cand poti ramane fara combustibil fara sa iti dai seama. Combustibilul trebuie sa fie depozitat in mod corect, in portbagaj alaturi de celelalte echipamente.
  2. Cablul de remorcare si cabluri de pornire – te pot salva din multe situatii limita in care motorul tau nu mai porneste din motive necunoscute. Acestea te vor ajuta sa ajungi cu masina la un service specializat unde poti rezolva problema.
  3. Ulei pentru motor – este bine sa fie la indemana deoarece este necesar sa verifici nivelul acestuia in mod constant iar atunci cand este nevoie sa il completezi o poti face rapid.
  4. Solutia antigel – absolut necesara in sezonul rece dar si in sezonul cald deoarece ajuta motorul sa functioneze la o temperatura corespunzatoare.
  5. Lopata – te va ajuta atunci cand masina ramane blocata din cauza zapezii sau a noroiului deoarece poti curata rapid zona si iti poti continua calatoria.

O pregatire minutioasa te va scuti de eventualele probleme ce pot aparea si de aceea este indicat ca inainte sa pornesti la drum sa verifici aceasta lista si sa te asiguri ca toate sunt intr-o conditie buna. Trebuie sa consulti si buletinul meteo pentru a fi pregatit pentru eventualele precipitatii, rafale sau temperaturi extreme.

In final este important sa achizitionezi dintr-un magazin online piese auto de calitate si rezistente pentru a evita aparitia altor probleme care te pot incurca in calatorii. Alex&Bea Group iti pune la dispozitie accesorii si piese auto intr-o gama diversa pentru foarte multe tipuri si marci de masini.

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.