Sedarea constienta – tot ce trebuie sa stii despre acest procedeu

Pe langa servicii stomatologice de inalta calitate realizate de medici dentisti cu experienta, clinica stomatologica U-Smile din Floresti pune la dispozitia pacientilor sai si tehnici moderne pentru a oferi cele mai bune tratamente stomatologice. Astfel, clinica stomatologica Floresti pune la dispozitie un echipament de sedare cu protoxid de carbon care permite o sedare constienta a pacientului.

Ce este sedarea constienta?

Sedarea constienta este o tehnica de anestezie sigura si stabila, care permite experimentarea tratamentului stomatologic fara a simti durere, anxietate, frica si stres. Este o tehnica foarte simpla, neinvaziva, care este potrivita, asadar, tuturor persoanelor: batrani, adulti, copii deopotriva. Aceasta tehnica poate fi folosita in orice tip de tratament: tratamentul cariilor, proteze, tratamente de canal, extractii, tratament gingival, implantologie.

Cum functioneaza?

Printr-o masca nazala, pacientul inhaleaza un amestec de aer, oxigen si protoxid de azot, administrat intr-un procent personalizat pentru fiecare pacient. Dupa doar cateva inhalari incepe efectul de relaxare, pacientul ramanand in acelasi timp constient si vigilent.

La terminarea sedintei se administreaza oxigen pur, timp de cateva minute, dupa care, pacientul poate sa paraseasca imediat cabinetul medical de unul singur si sa conduca.

sedare constienta stomatologie

Pentru cine este potrivit acest procedeu?

Neavand contraindicatii, sedarea constienta este potrivita tuturor pacientilor carora le este frica de tratamentul stomatologic.

Nu este recomandata doar pentru urmatoarele categorii de pacienti: femeile in primele trei luni de sarcina, persoanele dependente de droguri, cele sub tratament antidepresiv, care sufera de infectii pulmonare sau boli mentale degenerative grave.

Avantajele sedarii constiente

  • Fiind relaxat, pacientul colaboreaza activ cu medicul stomatolog reducandu-se astfel vizibil timpul necesar pentru ectuarea tratamentului stomatologic. In special in cazul implanturilor cu dinti ficsi, se economiseste timp si costurile sunt reduse seminificativ
  • Se reduce, prin urmare, cantitatea de analgezice si de antibiotice, deoarece sunt luate in functie de numarul minim de sedinte
  • Recuperarea in zilele urmatoare tratamentului stomatologic si/sau chirurgical este mult mai rapida si nedureroasa comparativ cu tratamentele facute in mai multe sedinte
  • Efectul de relaxare este aproape imediat, precum si disparitia acestuia la terminarea tratamentului.

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.