SCRISOARE CĂTRE VIITOAREA CLASĂ POLITICĂ DIN PARTEA TINERETULUI ROMÂN

clasa-politica

E 22 octombrie. Mai puţin de două luni şi România va primi din partea unei noi clase politice un nou val de speranţe, un nou val de promisiuni. Promisiuni pentru mai bine, aşteptate de 27 ani.

Sunt un tânăr român, iar vârsta mea e puţin mai mică decât toată perioada asta de aşteptare. Acum fac primii paşi în viaţă şi privind în jur cuţitul nu a ajuns doar în oasele, ci mai ales în sufletele românilor. Simt şi văd multă deznădejde, descurajare şi nicio speranţă de îndreptare a lucrurilor. E clar! Românii au fost minţiţi de prea multe ori, le-au fost înşelate aşteptările şi orice încercare a clasei politice de a-şi spăla din păcatele trecutului pare fără rezultat. Care a rămas singura soluţie cu care putem ieşi din cercul ăsta vicios? Orientarea şi investiţia în tineri, ei fiind cei care vor decide pentru câteva decenii bune, prin VOT, cine va conduce şi cine va sta în umbră.

Ieri, 21 octombrie 2016, am participat cu mare interes şi mare drag, la evenimentul “ RELAUNCHING EUROPE” organizat de Grupul Socialiştilor Democraţi din Parlamentul European în cadrul Casei Poporului. Ce s-a discutat acolo? Despre planurile de prezent şi viitor ale socialiştilor democraţi în Europa. Pot să zic cu mâna pe inimă, că dacă  s-ar pune în practică, n-ar fi deloc praf în vânt. Planuri credibile care ar putea îmbunătăţi traiul cetăţeanului  de rând. După evenimentul acesta, vreau să adresez din partea mea şi din partea tineretului român, o scrisoare către viitoarea clasă politică, care să sune cam aşa:

Domnilor politicieni,

          Vă mulţumim respectuos că aţi deschis ochii şi sperăm noi şi sufletele şi aţi văzut că vechile metode de conducere nu mai corespund cu realitatea anului 2016, al secolului 21. Vă mulţumim de asemenea că v-aţi dat seama că unul dintre cei mai buni aliaţi ai dumneavoastră este TINERETUL ROMÂN; tineret inteligent, cu putere şi forţă de reacţie, tineret care poate fi condus doar prin abilităţi de lideri, nu de şefi. Tineret care de asemenea vă roagă din toată inima, următoarele:

  • ÃŽn momentul în care vă veÅ£i instala în scaunele de conducere ale ţării, faceÅ£i-ne mândri că v-am ales! Nu ne dezamăgiÅ£i ÅŸi pe noi fiindcă ÅŸi aÅŸa imaginea clasei politice româneÅŸti atârnă de un fir de aţă subÅ£ire în ochii cetăţenilor! AveÅ£i mereu gândul acesta în conÅŸtiinţă: “ Suntem aici datorită lor. A cetăţenilor”. FaceÅ£i lucruri care să vă permită să ieÅŸiÅ£i mereu cu capul sus între oameni. Tare ne-am dori să vedem asta!
  • ConduceÅ£i Å£ara din prisma intereselor naÅ£iunii, nu din cea a intereselor personale! Ne-am săturat          ( PÂNÄ‚ ÃŽN GÂT) să vedem cum “lucrurile măreÅ£e din regat”( asfaltat, reparat, clădit,etc), se fac doar înaintea alegerilor sau înaintea vreunui eveniment major. GogoÅŸile vândute în trecut nu mai sunt ÅŸi nu vor mai fi gustate de către noi, tinerii! Nu vom pune ÅŸtampila doar pentru o realizare de ultim moment, ci vom analiza întregul, imaginea de ansamblu, rezultatele pe termen lung!
  • Å¢ineÅ£i cont că tinerii vă pot fi parteneri loiali pe termen lung dacă ÅŸtiÅ£i cum să vi-i faceÅ£i prieteni! AveÅ£i însă în vedere că în vremurile pe care le trăim, noi tinerii, învăţăm singuri cum să gândim, nu ce să gândim, aÅŸa cum se întâmpla odinioară. Nu putem fi duÅŸi de nas, fiindcă avem acces instant la informaÅ£ie, ne mobilizăm rapid ÅŸi suntem curaÅ£i din punct de vedere mental. Avem mentalităţi neatinse de concepte ÅŸi ideologii îndoctrinate. Åžtim sigur ce vrem ÅŸi pentru ce luptăm: O Å¢ARÄ‚ CIVILIZATÄ‚ ÃŽN CARE SÄ‚ PUTEM TRÄ‚I DECENT ÅžI PE CARE SÄ‚ NU MAI FIM NEVOIÅ¢I SÄ‚ O PÄ‚RÄ‚SIM!
  • CreaÅ£i-ne mediul educaÅ£ional de aÅŸa natură care să ne permită să ieÅŸim de pe băncile unei facultăţi cu niÅŸte competenÅ£e ÅŸi aptitudini care să corespundă cu realitatea contemporană. ÃŽn stilul actual, studentul român tinde să devină un robot de memorat cantităţi industriale de informaÅ£ii, de care nu se poate folosi practic la un viitor loc de muncă. Dorim să se pună accent pe practică, pe lucruri palpabile. Nu vă fie teamă să investiÅ£i în noi!
  • AjutaÅ£i-ne să ne aducem ROMÂNII acasă! Locul lor este în România. Vă spunem cu certitudine că e multă suferinţă ÅŸi mult dor în popor. Apăsarea sufletească atinge cote alarmante. Românii plecaÅ£i peste hotare pun zilnic în mâncarea pe care o prepară, ÅŸiroaie de lacrimi. Åži-ar dori să fie acasă, însă cum să îşi întreÅ£ină familiile? Iar cei rămaÅŸi acasă, respiră mai mult dor decât aer. Se distrug familii, se distrug vise, se distrug copilării. Pentru ce, domnilor politicieni? Nu ni se pare corect. Chiar nu le putem crea condiÅ£iile unui trai decent acasă? AuziÅ£i strigătul nostru ÅŸi ajutaÅ£i-ne să ne aducem rudele ÅŸi românii de pretutindeni acasă!

  • ReformaÅ£i sistemul medical! TrataÅ£i prin deciziile pe care le veÅ£i lua ÅŸi vă mulÅ£umim în avans pentru acest lucru, toÅ£i doctorii români cu onoare, cinste, demnitate, respect! HaideÅ£i să nu ne mai batem joc. ÃŽÅŸi dedică ani buni din viaţă unui scop: alinarea suferinÅ£ei semenilor. De ce trebuie să plece din Å£ară? Nu suntem în stare să modernizăm spitale ÅŸi să le plătim salarii pe măsura performanÅ£ei? Eu cred că suntem. De aia ne numim ROMÂNI ÅŸi avem sânge de latini în noi. GândiÅ£i-vă că în sistemul medical pe care îl susÅ£ineÅ£i dumneavoastră, se vor trata bunicii, părinÅ£ii ÅŸi copiii dumneavoastră. VreÅ£i să staÅ£i mereu cu frica în sân? Asta dacă unii dintre dumneavoastră nu vor continua să ne sfideze ÅŸi să se trateze în ţări străine, arătând astfel neîncrederea pe care o afiÅŸează, lăsându-ne pe noi, oamenii de rând, să ne descurcăm cum putem! AÅŸa cum vă doriÅ£i binele familiilor dumneavoastră, doriÅ£i-vi-l ÅŸi pe cel al românilor! IubiÅ£i românii! Vrem să redaÅ£i încrederea medicilor noÅŸtri că se poate mai bine! Vrem spitale sănătoase, vrem un sistem medical sănătos! Iar cu această ocazie, tineretul român îi mulÅ£umeÅŸte domnului doctor Leon Dănăilă, care este un adevărat erou national ÅŸi ne demonstrează că bogăţia nu constă în ceea ce ai, ci în ceea ce dai!
  • Vrem să comunicaÅ£i cu noi transparent, clar ÅŸi concret! Fără limbaj de lemn, fără cuvinte academice. AjutaÅ£i-ne să facem să nu mai existe o diferenţă uriaşă între mediul rural ÅŸi cel urban. ÃŽn stilul actual, pierdem valorile ÅŸi tradiÅ£iile satului românesc care tinde să fie părăsit pentru o viaţă mai bună la oraÅŸ! StabiliÅ£i-vă obiective mici ÅŸi îndepliniÅ£i-le! Iar apoi măriÅ£i-le pe măsură ce le îndepliniÅ£i, iar astfel nu va mai exista frustrare în rândul populaÅ£iei.

Trebuie să naştem în fiecare cetăţean dorinţa de a vedea în România un proiect de viitor, în care merită să investească TOT, fără jumătăţi de măsură! Nu vrem să mai avem impresia că suntem un stat vasal.

  • Ca să realizăm asta, trebuie să ne luaÅ£i pe noi tinerii, în considerare. HaideÅ£i să uităm toate relele trecutului ÅŸi să conlucrăm! Vrem să avem încredere maximă în dumneavoastră ÅŸi să nu mai fim consideraÅ£i niÅŸte tineri care visează cai verzi pe pereÅ£i! LuaÅ£i-ne sub aripa dumneavoastră, îndrumaÅ£i-ne ÅŸi aveÅ£i maximă încredere în puterile noastre creatoare! Nu vă cerem realizarea acestor obiective de unii singuri. Suntem generaÅ£ia care ÅŸtie că trebuie să ofere, înainte să aibă aÅŸteptări ÅŸi să ceară. Vrem să facem totul ÃŽMPREUNÄ‚! FiÅ£i deschiÅŸi ÅŸi haideÅ£i să lucrăm măcar în al 13-lea ceas în favoarea oamenilor ÅŸi să devenim credibili! Este ultima ÅŸansă de recâştigare a inimilor ÅŸi credibilităţii românilor! Å¢ineÅ£i cont că omul cel mai periculos este cel care nu mai are nimic de pierdut, după cum frumos a citat doamna jurnalist Alessandra Stoicescu în deschiderea evenimentului de ieri.

Iar voi, dragi români, ieşiţi la vot! Adoptând poziţia ghiocel nu facem decât să înrăutăţim lucrurile. Ajutaţi-ne pe noi tinerii să aducem în ţară ceea ce nu mai avem de mult: speranţa unui viitor mai bun.

 

Semnat,

Tineretul Român.

Comentarile sunt inchise