Salarizarea personalului

Salarizarea personalului este unul dintre aspectele cele mai importante ale unei afaceri, fiind de o importanta majora atat pentru angajat cat si pentru angajator. Salarizarea este domeniul de baza al managementului resurselor umane si are la baza contractul individual de munca in care se stabilesc drepturile banesti ale angajatului si in baza caruia se efectueaza plata sumelor corespunzatoare.

Salarizarea corecta este un aspect foarte important pentru imaginea companiei, o companie care ofera salarii bune va fi tot timpul competitiva pe piata, va atrage mereu angajati competenti si dornici de dezvoltare. In ceea ce priveste cheltuielile lunare totale ale firmei, cele cu salariile angajatilor pot sa aiba o pondere foarte mare din totalul acestora.

Pentru salariat aceasta este principala si de cele mai multe ori singura sursa de venit care afecteaza in mod direct calitatea vietii angajatului precum si starea de spirit a acestuia. Stimularea financiara a angajatilor duce de cele mai multe la imbunatatirea performantelor firmei, astfel ca compania nu are decat de castigat.

De cele mai multe ori salariatii care nu sunt multumiti de nivelul salarial sunt distrasi de la munca lor, nu isi dau toata silinta in indeplinirea sarcinilor iar rezultatul muncii lor nu este cel mai bun, lasa loc de mai bine. In acest caz compania ar trebui sa acorde o importanta mai mare acestui aspect si sa aloce fonduri suplimentare pentru motivarea angajatilor.

firma contabilitate cluj

De cele mai multe ori nivelul de salarizare al unei companii este influentat de:

  • Domeniul de activitate al firmei si imaginea acesteia pe piata;
  • Dimensiunea firmei;
  • Nivelul salariilor de pe piata din domeniul de activitate al firmei;
  • Politica de fidelizare a angajatilor;
  • Politica de recompensare a angajatilor in functie de rezultate;
  • Pregatirea profesionala a angajatilor;

Pe langa salariul de baza stabilit in contractul individual de munca angajatul poate sa mai beneficieze de sporuri, adaosuri, premii sau tichete de masa insa pot fi si penalizari, diminuari ale salariilor. Nivelul salariului se stabileste cel mai adesea in functie de pregatirea profesionala precum si de importanta si complexitatea functiei pe care o ocupa un angajat. Salariul nu poate sa fie mai mic decat limitele stabilite de lege, care este in functie de numarul de ore lucrate/zi. In ceea ce priveste stabilirea salariului sunt interzise discriminarile pe criterii etnice, confesionale, sex, varsta.

Cu sediul in Baia-Mare, Sibiu si Cluj CECMLV va ofera servicii complete de contabilitate la un standard ridicat: servicii de consultanta juridica, salarizare, contabilitate, ssm, infiintari firme. Servicii salarizare Cluj presupun intocmirea documentelor legale la angajare, a documentelor contabile de salarizare precum si a declaratiilor aferente.

Documentele intocmite cu privire la salarizare sunt urmatoarele: stat de plata, fluturasi, nota contabila salarii, pontaj, evidenta concedii de odihna, evidenta concedii de boala, rest de plata salariu, situatia cheltuielilor salariale precum si alte documente la cererea clientului.

Comentarile sunt inchise