Rolul filtrelor de combustibil

Filtrele de combustibil au rolul de a capta diverse impuritati din carburanti, pentru a asigura protectia unor componente impotriva uzurii. Filtrele de benzina protejeaza sistemele de alimentare cu combustibil, indepartand impuritatile din acesta, pe cand filtrele diesel protejeaza pompa de injectie a motoarelor prin eliminarea de apa si impuritati din continutul combustibilului.

Pozitionarea acestuia difera de la un model de masina la altul. Spre exemplu, la masinile vechi pe benzina, acesta se situeaza in sistemul de alimentare cu combustibil, intre pompa de alimentare si carburator. In acest context, filtrul de combustibil va retine particule mari, de circa 8 microni. Daca ne raportam la motoarele de benzina cu injectie, filtrul este un sistem electronic de injectie, ce rezista la presiuni mai mari si retine particule mai mici, de aproximativ 3-4 microni. De altfel, un sistem de injectie directa are nevoie de un sistem de filtrare cu o capacitate mai mare, conditie indeplinita de majoritatea producatorilor de pe piata. Filtrele de combustibil pot fi schimbate simplu si rapid, multumita conductelor prevazute cu conectori cu schimbare rapida.

filtre de combustibil

Este extrem de important ca filtrul de combustibil sa se schimbe regulat, pentru a oferi performante cat mai mari si service optimizat sistemului de injectie. O inlocuire constanta a acestuia are efecte precum: un motor curat, functionarea acestuia la putere maxima si implicit, un consum redus de combustibil. Pe de alta parte, un filtru infundat genereaza intreruperi de alimentare ce poate avea drept urmare incetarea alimentarii cu combustibil si implicit, oprirea motorului.

Pentru o buna functionare a functionare a masinii, este recomandata achizitionarea unor filtre de combustibilor si a unor piese auto de calitate, de la un distribuitor autorizat. Alex & Bea Auto Group pune la dispozitie piese auto online la preturi accesibile, pe care le puteti achizitiona rapid si usor.

Comentarile sunt inchise