Rolul benzilor transportatoare

Orice fabrica are nevoie de unele utilaje sau echipamente tehnice fara de care procesul de productie ar fi greu de realizat sau chiar imposibil.

Produsul finit pe care il cumparam azi din magazine, fie de el alimentar, de uz casnic sau de orice alta natura trece printr-un proces de fabricatie foarte complex, alaturi de alte mii de produse de acelasi tip. Un echipament de care o fabrica nu se poate lipsi este banda transportatoare, care reduce extrem de mult implicarea factorului uman. De aceea, orice fabrica productiva are foarte mare grija ca echipamentele tehnice sa fie rezistente, sa dea un randament cat mai bun.

Banda transportoare

Rolul benzilor transportatoare

Fiind un element greu de neglijat atunci cand vine vorba de productia in masa, banda transportatoare usureaza si simplifica foarte mult timpul si resursele necesare pentru fabricarea unui produs ce urmeaza a fi introdus pe piata. Ele au rolul de a transporta diferite elemente necesare intr-o fabrica dintr-ul departament in altul, cu scopul de a fi prelucrate mai departe. Benzile transportatoare pot fi integrate in sisteme mai complexe, cu ajutorul carora se indeplinesc mai multe procese in acelasi timp. Pentru ca acestea sa fie eficiente, benzile transportoare au un grad de stabilitate laterala mare, astfel incat ele pot sa sustina diverse greutati. Cele mai eficiente benzi transportatoare sunt cele care au o expunere foarte redusa la uzura, iar aceasta calitate este data in mare parte de capacitatea coeficientului de frecare redus cu calea de rulare. Banda transporatoare poate avea suprafata realizata din diferite materiale, de aceea este necesar sa se achizitioneze banda potrivita in functie de natura produselor de fabricatie, astfel incat sa existe o aderenta adecvata a produselor sau pieselor transportate.

Suport si servicii

Firmele care sunt specializate in fabricarea de benzi transportatoare ofera de obicei suport si servicii complexe care vin in ajutorul clientilor lor. Intai de toate, producatorii ofera suport in alegerea unei benzi transportatoare adecvate si pentru imbinarea benzilor in locatia in care ele urmeaza a fi utilizate, indiferent de oras sau zona. Transportul benzilor, de asemenea, se face cu utilaje speciale astfel incat ele ajung in siguranta in fabrica sau departamentul executiv in care vor fi folosite. In cazul in care banda transportatoare trebuie sa fie integrata in alte echipamente, in cele mai multe cazuri, firma producatoare lucreaza cu echipa de inginerie pentru a se asigura ca ele sunt implementate intr-un mod eficient. Mai mult decat atat, se ofera consultanta tehnica pe toata perioada de functionare a benzilor transportatoare, care vine in ajutorul clientilor atunci cand intampina anuminte dificultati, indiferent de natura lor. Acest serviciu vine in completarea garantiei oferite, la fel si executarea calculelor cu ajutorul carora se face verificarea benzilor transportatoare. Benzile transportatoare sunt antistatice, iar in cazul celor mai noi modele, zgomotul produs este unul nesemnificativ.

Necesitatea unei benzi transportatoare poate fi una extrem de semnificativa intr-un proces de productie, indiferent de ramura in care ea activeaza. Cel mai des o sa le intalnim in industria alimentara, in industria tipografica in care se realizeaza si ambalaje, in fabricarea hartiei si prelucrarea lemnului, dar si in industria textile.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.