Rinoplastie – Clinica Artis

In zilele noastre, atat femeile, cat si barbatii au inteles ca frumusetea fizica influenteaza stima de sine si starea de bine. De aceea, operatiile estetice au devenit o normalitate si o necesitate in unele cazuri. Rinoplastia este una dintre cele mai frecvente interventii din chirurgia plastica, avand un impact extraordinarasupra aspectului fizic. De cele mai multe ori, rinoplastia este privita ca o interventie rapida si usoara, insa nu este deloc asa. Medicii de la Clinica Artis ne-au impartasit cateva informatii legate de ce reprezinta rinoplastia si ce trebuie sa luam in considerare cand alegem sa ne operam.

Rinoplastie

Rinoplastie – Clinica Artis

Inainte de rinoplastie

Inainte de a lua decizia referitoare la operatie, consulta medicul specialist. Pune-i acestuia toate intrebarile pe care le ai in legatura cu interventia. El te va informa in legatura cu modul in care trebuie sa te pregatesti pentru rinoplastie. Va trebui sa respecti cu strictete indicatiile medicului deoarece acestea vor contribui la bunul mers al operatiei.

Interventia propriu-zisa

Interventia de rinoplastie este realizata numai sub efectul anestezicului. In general dureaza intre 1-2 ore, in functie de complexitatea procedurii. Pielea nasului este separate de structura osoasa si cartilaje pe care medicul le sculpteaza in functie de firma stabilita impreuna cu tine. La final, pielea va acoperi noua forma a nasului, iar peste interventie este aplicat un pasament.

Dupa rinoplastie

Dupa operatie este posibil sa iti simti fata putin umflata si vei putea resimti o mica durere ceea ce este normal. Medicul iti va recomanda medicamente si pentru calmarea acestei dureri. Umflatura si vanataile apar in primele 2-3 zile, ulterior incep sa scada. In aproximativ doua saptamani, toate acestea ar trebui sa dispara, iar fata sa revina la forma ei initiala, doar ca de data aceasta nasul va avea o forma mai placuta.

Pentru operarea nasului, va recomandam Clinica Artis din Cluj-Napoca.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.