Reguli pentru un echilibru perfect intre viata personala si cariera

Intre o persoana care sa va sprijine cariera si viata personala, ce este mai importat? Un raspuns la care nu gasim raspuns atat de repede pe ca ne-am dori, dar pana la urma, un echilibru este tot ce ave nevoie. In ultima perioada, majoritatea femeilor pun accent pe cariera lor, iar un partener care nu poate intelege acest lucru, nu este deloc de ajutor.

Si carierele noastre sunt la fel de importante ca ale lor. Si acesta este singurul lucru pe care trebuie sa-l realizati. Cateva reguli de baza pentru a gasi un echilibru intre viata de cuplu si viata profesionala:

Nu va ascundeti in spatele trecutului

Prima regula in acest proces este sa nu repetati greselile din trecut. Poate ca relatia dinainte v-a adus anumite frustrari sau a generat situatii nelaute, insa de data aceasta, trebuie sa aveti un scop bine stabilit. Daca aveti in plan construirea unei cariere intr-un anumit domeniu, nimic nu trebuie sa va stea in cale.

Ascultati-va vocea

Foarte devreme in relatie, ar trebui sa-ti subliniezi cu adevarat obiectivele. Vorbeste despre cariera ta, poate scoate din lucruri care te streseaza, dar cealalta jumatate sa stie la ce sa te astepti. Setati standardul pentru relatia pe care o doriti inca de la inceput si veti scutii eventualele probleme. Ascultati instinctul!

Lucrati impreuna de la inceput

Relatiile moderne sunt o combinatie intre a darui si a lua. S-ar putea sa gateasca cina in timp ce tu speli rufele sau faci curatenie, este o practica din ce in ce mai intalnita, deoarece, femeile pun la fel de mult accent pe dezvoltarea profesionala ca si barbati .

Trebuie sa comunicati si sa lucrati impreuna, ca o echipa inca de la inceputul relatiei. Discuta liber cu partenerul de viata si transmite ceea ce inseamna cu adevarat pentru tine, cariera ta. Avem nevoie de sprijin de la el pentru ca lucrurile sa evolueze intr-un mod benefic pentru ambele parti.

Este vorba de detaliile mici, pe care unul dintre partneri trebuie sa le faca, atunci cand celalalt nu este acasa sau trece printr-o perioada stresanta.

Stabiliti impreuna lucruile importante, mai ales daca faceti pate dintr-un domeniu de munca solicitant.

Este posibil ca uneori sa lucrati foarte devreme sau mai tarziu. Nu trebuie sa evina o parte normala din viata ta, insa, la fiecare loc de munca exista si astfel de momente, atunci cand sprijinul partnererului este necesar.

Bineinteles, trebuie sa intelegem si nevoile celuilalt si sa prioritizam lucrurile, astfel inca niciuna dintre parti sa nu fie afectata.

Inainte de a incepe o relatie cu cineva, asigura-te ca vei putea face fata in ambele situatii, iar daca ajungi la concluzia ca esti intr-un moment in care dezvoltarea profesionala este pe primul loc, poate ca ar fi mai bine sa mai astepti o perioada.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.