Recrutare muncitori Asia

Este evidenta criza fortei de munca din Romania, angajatorii fiind nevoiti sa apeleze la recrutarea de muncitori din spatiul non-european. Datele Ministerului Muncii arata ca numarul muncitorilor cu permis de munca a atins pragul de 17.000. Angajatii sustin ca apeleaza pentru recrutarea fortei de munca din Sri Lanka, Nepal, China, Turcia sau Vietnam din nevoia de angajati.

Sectorele cu nevoia cea mai ridicata de personal sunt horeca, constructii si turism. Angajatorii din aceste domenii declara ca au incercat sa atraga romanii plecati in strainatate cu salarii majorate, insa romanii nu doresc sa se intoarca.

Angajatorii declara ca exista un deficit inregistrat pe piata fortei de munca si ca acest lucru este o problema ce necesita o solutie urgenta. De asemenea, ei sustin ca acest deficit este in crestere si ca in urmatori ani salariile vor creste mult, fara posibilitatea de a fi prinse in bugetul planificat. De aceea, apeleaza la firme de recrutare si plasare de personal. Una din cele mai recomandate firme de recrutare muncitori Asia si servicii de plasare personal este Multi Professional Solutions SRL. Datorita experientei in domeniu, acestia cunosc foarte bine specificul fiecarei tipologii de angajat in functie de tara de provienta si iti poate oferi solutia de care aveti nevoie.

O alta problema pe care angajatorii o ridica este somajul si persoanele inactive. Diferenta dintre cele doua categorii este faptul ca in somaj persoanele nu au un loc de munca momentan, insa cauta in mod active si sunt pregatiti sa inceapa sa lucreze daca vor gasi job-ul potrivit. Celalalta categorie, a persoanelor inactive este reprezentata de cei care nu fac parte din forta de munca, adica nu sunt nici someri, nici angajati. In aceasta grupa de persoane intra elevii, studentii, pensionarii si persoanele cu dizabilitati.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.