Putem folosi AC-ul in timp de ploaie sau se va strica si va fi nevoie si de incarcare freon aer conditionat la reparare?

O data ce soseste vara, aceasta aduce ploi si caldura si umiditate intensa, ceea ce poate face ca interiorul fara aer conditionat sa fie foarte incomod. Incalzorea globala a dus si la producerea de furtuni cu mare intensitate pe timp de vara. Dar este sigur sa ne folosim de aerul conditionat in timpul furtunilor puternice?


Putem lasa unitatea de aer conditionat in functiune atunci cand ploua? Poate vantul puternic sa deterioreze un AC, sa deterioreze cablul si sa fie nevoie de incarcare freon aer conditionat?

Trebuie sa scoatem din priza aerul cand ploua?

Chiar si atunci cand va incepe ploaia, va veti bucura sa aflati ca se poate folosi foarte bine unitatea de AC. Nici o cantitate de ploaie nu va provoca functionarea defectuoasa a aparatului dumneavoastra, nu va mai fi afectata prematur sau nu va va pune in pericol familia si familia.
Singura exceptie este ca atunci cand incepe sa ploua pana la torential si exista risc de inundatii trebuie sa aveti grija. Cand se intampla acest lucru, apa se poate aduna in jurul unitatii exterioarea aparatului de aer conditionat (daca este montat prea jos) si va poate deteriora AC. Pentru a impiedica acest lucru, trebuie sa opriti sistemul imediat dupa ce au fost emise avertizari de inundatii in zona dumneavoastra.

Daca locuiti intr-o zona predispusa la inundatii, ati putea lua in considerare ridicarea aerului conditionat de pe pamant. In acest fel, ploaia excesiva nu va fi la fel de problematica si va duce la reparatii costisitoare.
Pentru orice eventualitate insa, cititi cu atentie cartea tehnica a aparatului si vedeti ce instrctiuni exista in aceasta privinta.

Este protejat AC-ul de fulger?

Cand observati aparitia de fulgere si de tunete in timpul unei furtuni, este normal sa incepeti sa va ingrijorati de starea unitatii de aer conditionat. Intr-adevar, un fulger care loveste casa ar putea provoca daune grave. Totusi, nu este obligatoriu ca trebuie sa va cumparati neaparat un dispozitiv de protectie impotriva supratensiunii, desi acesta nu strica pentru ca nu putem fi siguri cu adevarat niciodata.

In general modelele de aere conditionate moderne sunt suncepute pentru a va proteja unitatea de lovituri de trasnet, intreruperi de alimentare si pene de electricitate. Cand fulgerul loveste, protectorul absoarbe descarcarea electrica si apoi o redirectioneaza spre sol. In acest fel, aparatul de aer nu se va deteriora si nimeni din gospodaria dumneavoastra nu trebuie sa-si faca griji ca ar putea fi ranit.

Aveti insa posibilitatea sa beneficiati de protectie impotriva supratensiunilor, care sa asigure o functionare sigura si eficienta. Cand angajati profesionisti, acestia va vor invata cum sa va protejatii electrocasniceleimpotriva variatiilor de tensiune, astfel incat ele sa functioneze intotdeauna la un nivel optim.

Ploaia afecteaza aerul conditionat?

Indiferent daca vorbim despre o ploaie usoara sau o ploaie torentiala, nu trebuie sa va faceti griji ca ploaia va provoaca un prejudiciu grav aparatului AC. Acest lucru se datoreaza faptului ca piesele de pe unitatea exterioara sunt concepute special pentru a gestiona tot felul de vicisitudini meteorologice. Acestea includ ploaia, zapada, vantul si cantitatile excesive de caldura. Daca sunteti inca ingrijorat ca aparatul de aer conditionat s-ar putea strica in timpul unei ploi abundente, exista o multime de modalitati prin care puteti avea parte de protectii rezistente la intemperii pe care le puteti achizitiona si monta deasupra aparatelor AC. Ei vor rezista de ani de zile, dar si va vor oferi o protectie ampla.

Unitatea dumneavoastra AC este un dispozitiv important de protejat, in special in lunile fierbinti de vara. Atata timp cat p intretineti corespunzator si luati anumite masuri de precautie, functionarea aerului conditionat in timp de ploaie nu ar trebui sa fie niciodata un motiv de ingrijorare ca aerul conditionat se va strica si reparatia lui va costa o avere. 

Resursa: incarcare-freon-reparatii-aerconditionat.ro

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.