Pungi de hartie vs pungi de plastic

Pungile personalizate sunt o alegere eleganta si eficienta prin care poate fi promovata o companie, un eveniment corporate sau un eveniment privat.

Unii comercianti prefera pungile de plastic in locul celor de hartie, deoarece energia necesara procesului de fabricare este redusa, cheltuielile cu transportul si depozitarea lor sunt relativ mici, iar dimensiunile acestora sunt scazute, astfel fiind usor de manevrat.

Insa este de retinut faptul ca unul dintre cele mai mari dezavantaje ale pungilor de plastic este impactul profund negativ pe care il au asupra mediului. Incepand cu principala materie prima folosita in productia lor, petrolul si derivatele acestuia, si mergand pana la incercarile de reciclare ale acestora, fiecare etapa prin care trec pungile de plastic este daunatoare mediului.

Pungile de plastic aruncate necorespunzator sunt un adevarat pericol pentru natura, ele infiltrandu-se in sol blocheaza sistemul natural de autoirigare si ciclul materiei in natura, astfel perturbandu-se ecosistemul. Pungile de plastic aruncate la intamplare, in ape sau pe pamant, pot supravietui sute de ani fara a fi distruse, ele devenind o adunatura de gunoi care pot ucide milioane de pasari si animale in fiecare an.

Spre deosebire de cele mentionate mai sus, avantajul principal al pungilor de hartie este faptul ca nu polueaza, ele fiind biodegradabile. Pungile de hartie sunt realizate dintr-un carton usor ce nu reprezinta niciun pericol pentru natura sau mediul inconjurator, chiar daca ele sunt aruncate intamplator.

Inca un avantaj important al pungilor de hartie este acela ca poti fi foarte usor reciclate, in acest fel asigurandu-se conservarea si continuitatea naturii. Mai mult decat atat, principala materie prima folosita in productia hartiei si cartonului este lemnul, una dintre putinele resurse naturale nelimitate ale planetei. Printr-un program de replantare permanenta, tarile cu traditie in productia celulozei si hartiei (tarile nordice si nu numai), au ajuns la supraproductie a masei lemnoase.

Pungile de hartie personalizate sunt un mijloc foarte util pentru promovarea companiilor, in special datorita faptului ca, putand fi utilizate cu diverse ocazii, ele fac vizibil brand-ul si imaginea companiei. Ele pot avea o grafica elaborate si pot fi tiparite in orice tiraj.

Tipografia ITIP va pune la dispozitie o gama larga de oferte pentru pungi de hartie personalizate, pentru evenimentele corporate sau pentru achizitiile facute de clienti, realizate pentru a corespunde nevoilor si necesitatilor dumneavoastra, din materiale de cea mai buna calitate.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.